Accident cumplit la Bacău! Patru mașini s-au ciocnit. Sunt șapte victime, inclusiv morți

Accident cumplit la Bacău! Trei persoane au murit, iar alte patru au fost rănite, miercuri după-amiază, între localitățile Răcăciuni și Cleja.

13 apr. 2022, 17:48

Accident cumplit la Bacău! Patru mașini s-au ciocnit violent, iar în urma impactului mai multe victime au fost găsite încarcerate. În urma accidentului au rezultat șapte victime, a transmis ISU Bacău.

Trei oameni au murit și alte trei au fost preluați de echipajele SAJ. A patra persoană rănită nu prezintă răni grave și a refuzat transportul la spital.

„La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat că in accident sunt implicate patru autoturisme. În urma coliziunii dintre acestea au rezultat 7 victime: trei decedate, trei care au fost preluate de echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean, iar una dintre ele nu prezintă traumatisme grave şi, momentan, refuză transportul la spital”, informează ISU Bacău.

La faţa locului au fost trimise mai multe autosanitare, dar şi serviciul de descarcerare din cadrul ISU.

Ce să faceți în caz de accident cu o mașină neasigurată RCA din Ucraina

Au început să apară primele accidente pe teritoriul României cu vehicule înmatriculate în Ucraina, pe fondul valului de refugiați plecați din calea războiului. Primele accidente au fost provocate de șoferi care au mașini neasigurate RCA.

Accidentele de până acum au fost ușoare, au transmis oficialii Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR). În Ucraina, țară care nu face parte din UE, asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) e valabilă doar pe teritoriul țării.

Ucraina este parte, prin Biroul Asigurătorilor Auto din această țară, la sistemul Carte Verde, astfel că deținătorii de autovehicule trebuie să aibă o asigurare carte Verde atunci când pleacă din Ucraina, au spus oficialii BAAR petru Hotnews.

„Deținătorii de autovehicule când pleacă din Ucraina solicită o Carte Verde care are un preț separat și o acoperire separată, cum se făcea și la noi înainte să aderăm la UE pe o perioadă de minim 15 zile și pe urmă multiplu de lună.

Acum refugiații când pleacă de acasă numai grija asigurării nu o au, mulți au venit și au intrat în România, unii cu Carte Verde valabilă, iar alții fără.

Biroul din Ucraina ne-a informat că din cauza războiului unii asigurători emit Carte Verde și în format electronic. Noi avem legislația în vigoare astfel că putem să le luăm în considerare și Poliția de frontieră și Poliția rutieră nu îi sancționează pe oamenii ăștia chiar dacă o prezintă pe suport digital. În cazul în care nu au asigurare, la intrarea în România sau imediat după trebuie să-și încheie o asigurare de frontieră.

Asigurarea de frontieră se încheie de către 2 asigurători – Euroins sau Omniasig. Ea este valabilă pentru 30 de zile în tot spațiul european, deci în UE plus Norvegia, Liechtenstein și Islanda, plus Elveția.
În baza acestei asigurări de frontieră ei pot să circule în tot acest spațiu. În cazul în care nu au reușit sau nu au făcut acest demers se întâmplă să apară accidente cu mașini neasigurate. Din fericire, din legătura cu Poliția rutieră, am aflat că nu sunt accidente grave, ci sunt accidente ușoare cu câteva vătămări ușoare.”, a declarat pentru HotNews.ro Sorin Greceanu, directorul general al BAAR.