Accident cumplit pe DN1. Un şofer a murit pe loc, iar altul a fost rănit grav

Un accident grav a avut loc joi noapte, pe DN1, în judeţul Braşov. În urma impactului dintre două maşini, unul dintre şoferi a murit pe loc.

30 sept. 2022, 08:30
Accident cumplit pe DN1. Un şofer a murit pe loc, iar altul a fost rănit grav

Accident cumplit pe DN1. Două maşini au fost implicate într-un accident ce a avut loc în zona Dâmbu Mare, la ieşire din Braşov spre Predeal.

Accident cumplit pe DN1. Un bărbat a murit pe loc

Citeşte şi Ea este șoferiță beată care a făcut accident, în Argeș. Fata de 21 de ani a coborât din mașină în chiloţi

La fața locului au intervenit trei echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj cu apă și spumă și o ambulantă SAJ.

Ambii şoferi au fost găsiţi inconştienţi, unul dintre ei, fiind încarcerat. Din păcate, medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa, acesta fiind declarat decedat imediat după ce a fost descarcerat de pompieri.

Cel de-al doilea şofer a intrat în stop cardio-respirator, însă, din fericire, medicii au reuşit să-l resusciteze. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost blocat. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragedia de pe şosea.

România se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de decese produse în accidente rutiere în anul 2021, conform unei statistici realizate la nivelul Uniunii Europene. Rata mortalităţii din această cauză este mai mult decât dublă faţă de media europeană.

Datele preliminare ale statisticii arată că rata deceselor cauzate de accidente rutiere înregistrată în România anul trecut este de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană. Cea mai scăzută rată a deceselor o raportează Norvegia, cu 16, Malta, cu 17, şi Suedia, cu 18 decese la un milion de locuitori.

Citeşte şi Preot mort într-un accident pe autostrada Timișoara – Arad. Şoferul a fost proiectat în afara mașinii, în urma impactului