Accident de muncă la o firmă din Alba: Doi bărbaţi au ajuns la spital arşi cu acid sulfuric

Doi angajaţi ai unei firme de prelucrarea cuprului din Zlatna au suferit arsuri chimice cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă, în acest caz fiind deschis de către poliţişti un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

RomaniaTV.net
28 ian. 2019, 08:47
Accident de muncă la o firmă din Alba: Doi bărbaţi au ajuns la spital arşi cu acid sulfuric

Doi bărbaţi în vârstă de 28 de ani, respectiv 53 de ani, au fost aduşi de la Zlatna, în cursul serii de duminică, prezentând arsuri chimice cu acid sulfuric pe 11-12% şi, respectiv, 40% din suprafaţa corpului.

„După ce au fost trataţi şi stabilizaţi, s-a luat legătura cu Centrele de Arşi din ţară şi s-a perfectat transferul acestora. Unul a fost dus cu ambulanţa la Timişoara, iar celălalt la Sibiu”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dragoş Suciu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar Luminiţa Prodan, a menţionat, pentru AGERPRES, că se efectuează o anchetă împreună cu inspectorii de muncă.

„A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă”, a afirmat comisarul Luminiţa Prodan.