Accident de tren îngrozitor. Peste 50 de oameni au murit şi mai multe zeci sunt rănite GALERIE FOTO

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce trenul în care se aflau a deraiat şi s-a răsturnat, potrivit primelor informaţii ale autorităţilor congoleze.

12 sept. 2019, 16:23

UPDATE: Cauza deraierii trenului nu este cunoscută deocamdată, dar acest gen de tragedii se produc frecvent în în Congo, deoarece nu sunt suficiente resurse pentru construcţia şi modernizarea reţelelor de cale ferată. 

În plus, lucrătorii feroviari ai companiei naţionale congoleze au mai dezvăluit că nu şi-au primit salariile timp de mai mulţi ani.

Steve Mbikayi,  Ministrul Afacerilor Umanitare a declarat că această catastrofă soldată cu cel puţin 50 de morţi s-a s-a produs la ora locală 03,00, în oraşul Mayibaridi, în sud-estul provinciei Tanganika.

„Vorbind în numele Guvernului, prezint condoleanţe familiilor victimelor teribilului accident”, a anunţat reprezentantului guvernamental pe Twitter.

În urma deraierii trenului s-au înregistrat şi 23 de răniţi, dar numărul acestora pare a fi în creştere, deoarece sunt încă persoane blocate în vagoanele răsturnate de pe calea ferată.

Autorităţile congoleze au trimis echipele de salvare a victimelor accidentului, a mai declarat Mbikayi.