Accident feroviar. Cel puţin 30 de morţi după ciocnirea a două trenuri expres VIDEO

Cel puţin 30 de persoane au murit şi mai multe au fost rănite, după ce două trenuri expres s-au ciocnit în sudul Pakistanului, luni dimineaţă.

07 iun. 2021, 08:26
Accident feroviar. Cel puţin 30 de morţi după ciocnirea a două trenuri expres VIDEO

Accident feroviar foarte grav luni dimineaţă. Trenul Sir Syed Express s-a ciocnit cu Millat Express între staţiile de cale ferată Reti şi Daharki din Ghotki, relatează ARY News din Pakistan, informează presa locală.

Atac cu rachete în Yemen. Cel puţin 20 de civili au murit

Usman Abdullah, ofiţer de poliţie în districtul Ghotki din provincia Sindh, a declarat că sătenii, salvatorii şi poliţia transportă pasagerii morţi şi răniţi la spitalele din apropiere. Unii dintre ei sunt în stare critică.

Potrivit declaraţiilor unui oficial din districtul Ghotki, opt vagoane au fost distruse, iar echipele de salvare întâmpină dificultăţi în misiunea de a scoate pasagerii prinşi în acestea. Nu este clar ce a făcut ca trenul să deraieze.

Accidentul a avut loc în diminează zilei de luni, când expresul Millat, care venea din Karachi, a deraiat. Expresul Sir Syed, care circula dinspre Rawalpindi, l-a lovit şi l-a răsturnat.

BOKO HARAM şi-a pierdut liderul. Abubakar Shekau a murit

Armata pakistaneză și paramilitarii Rangers au ajuns, de asemenea, la locul accidentului și participă la eforturile de salvare. ISPR a adăugat că două elicoptere sunt transportate de la Multan pentru evacuarea răniţilor.

Prim-ministrul Imran Khan a spus că a fost șocat de „accidentul oribil” și a adăugat că i-a cerut ministrului Căilor ferate să ajungă la locul accidentului și să asigure asistență medicală pentru răniți și sprijin pentru familiile celor care și-au pierdut viața în nenorocire.

Trenul este un mijloc de transport foarte popular în Pakistan. Vagoanele sunt deseori supraaglomerate, iar starea trenurilor este precară. Accidentele feroviare sunt deseori cauzate de deraieri şi coliziuni la intersecţii care nu sunt controlate de personal.

Potrivit autorităţilor, principalele trei cauze ale accidentelor feroviare în Pakistan sunt lipsa mentenanţei şinelor, problemele de semnalizare şi locomotivele vechi.