Un marfar cu 37 de vagoane a deraiat în Bistriţa-Năsăud. Trei vagoane s-au răsturnat

Traficul feroviar între localităţile Telciu şi Fiad, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost blocat, miercuri seară, după ce trei vagoane ale unui tren de marfă format din 37 de vagoane şi încărcat cu buşteni s-au răsturnat. Alte patru vagoane au sărit de pe şine. Din cauza acestui incident, trei trenuri de călători au rămas blocate pe şine.

08 mai 2013, 16:46
Un marfar cu 37 de vagoane a deraiat în Bistriţa-Năsăud. Trei vagoane s-au răsturnat

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud, Ioan Mureşan, a declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre trenul 43622, care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei – Dej. „Garnitura cu 37 de vagoane încărcate cu buşteni a deraiat între localităţile Fiad şi Telciu. Trei vagoane s-au răsturnat şi patru au sărit de pe şine. Nu sunt răniţi„, a declarat Ioan Mureşan.

Primarul comunei Telciu, Sever Mureşan, a declarat că la locul accidentului s-au deplasat angajaţi ai CFR, ai Poliţiei Transporturi Feroviare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Din câte am înţeles de la ei, linia a fost grav afectată. De altfel, în zona aceasta s-a circulat cu viteză redusă tocmai din cauza stării deplorabile a liniei ferate. Vom avea nevoie de câteva zile pentru ca infrastructura feroviară să fie refăcută„, a spus Sever Mureşan.

În urma accidentului, trei trenuri de călători şi perechile acestora au rămas blocate. Este vorba despre trenurile InterRegio pe relaţia: Sighetu Marmaţiei- Bucureşti, Sighetu Marmaţiei- Timişoara şi Sighetu Marmaţiei – Budapesta şi perechile acestor trenuri.

Transbordarea călătorilor din trenurile blocate a fost efectuată de SNCFR cu mijloace auto.