Accident feroviar în Grecia. Cel puţin 36 de morţi după coliziunea dintre două trenuri UPDATE

Cel puţin 36 de morţi şi 85 de răniţi după ce două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Bilanţul victimelor este aşteptat să crească.

01 mart. 2023, 06:20

UPDATE:  Cel puţin 36 de persoane au murit şi 85 sunt rănite, în urma celui mai grav accident feroviar din ultimele decenii petrecut în Grecia, potrivit celui mai recent bilanţ, citat de Reuters.

Ciocnirea celor două trenuri a fost urmată de o explozie şi apoi de un incendiu puternic. Cele două trenuri circulau pe aceeaşi cale ferată când s-au ciocnit unul de celălalt, în apropiere de Larissa.

Un tren de pasageri şi un tren de marfă care venea din sens opus s-au ciocnit miercuri dimineaţă într-un accident violent în nordul Greciei.

Cel puţin 29 de persoane au murit şi peste 85 au fost rănite când un tren de pasageri care transporta peste 350 de persoane s-a ciocnit cu un tren de marfă, marţi seară, cu puţin înainte de miezul nopţii, în Tempi, în centrul Greciei, în apropiere de oraşul Larissa, a anunţat serviciul de pompieri grec, transmite CNN.

Echipele de salvare caută cu disperare supravieţuitori. „Tocmai am auzit o bubuitură… vagonul (trenului) a început să se învârtă, înainte de a sfârşi într-o parte când am reuşit să ieşim”, a declarat un pasager pentru postul public de televiziune grec ERT.

Accident cu o mașină încărcată cu butelii. A intrat într-o casă, apoi a luat foc
„Au fost 10 secunde de coşmar cu foc, nu puteai vedea mare lucru din cauza fumului”, a declarat un alt pasager.

Eforturile de recuperare sunt în curs de desfăşurare, iar bilanţul victimelor este aşteptat să crească, a declarat serviciul de pompieri grec.

Imagini după accident:

Trenurile călătoreau dinspre capitala Atena spre Salonic, un oraş grecesc renumit pentru festivalurile sale şi viaţa culturală vibrantă. Coliziunea a avut loc după un carnaval naţional în weekend, care s-a încheiat luni cu o sărbătoare publică.

Imaginile difuzate de televiziunea publică de stat ERT din Grecia au arătat coloane de fum gros care se revărsau din vagoanele răsturnate şi cozi lungi de vehicule de salvare lângă ele.

Salvatorii cu torţe căutau supravieţuitori în vagoane, în timp ce paramedicii conduceau pasagerii şocaţi de la locul accidentului.

Citește și: Accident teribil produs în Dolj. Două femei și-au pierdut viața, iar trei bărbați au ajuns la spital

Imaginile au arătat, de asemenea, unii pasageri supravieţuitori sosind în Salonic. Mai multe vagoane au deraiat şi cel puţin trei au luat foc în urma coliziunii în apropiere de Tempe, la aproximativ 380 de kilometri la nord de Atena. Oficiali ai spitalului din oraşul vecin Larissa au declarat că cel puţin 25 de persoane au suferit răni grave.

Într-un briefing televizat, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci, Vassilis Varthakogiannis, a declarat că trenul de pasageri a transportat 350 de persoane.

Cel puţin 150 de pompieri cu 17 vehicule şi 40 de ambulanţe sunt implicaţi în operaţiunea de salvare, a adăugat Varthakogiannis.

Compania feroviară elenă, Hellenic Train, a precizat, într-un comunicat de presă, că a avut loc „o coliziune frontală între două trenuri: un tren de marfă şi trenul IC 62 care plecase din Atena spre Salonic”.

Autorităţile au precizat că încă nu este clar ce a dus la coliziune. Pasagerii care au suferit răni minore sau care nu au fost răniţi au fost transportaţi cu autobuzul la Salonic, la 130 de kilometri nord de locul incidentului.