Accident feroviar la Amsterdam: Peste o sută de persoane au fost rănite

Aproape 140 de persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs la Amsterdam. Treisprezece persoane au ajuns la spital în stare foarte gravă şi alte 56 sunt rănite grav.

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 19:26

Două trenuri s-au ciocnit, sâmbătă seara, în sudul oraşului Amsterdam. Dacă unii au scăpat doar cu câteva zgârieturi, alţii s-au ales cu fracturi grave.

În total, 136 de persoane au fost rănite, dar bilanţul încă mai poate suferi modificări. Treisprezece răniţi sunt în stare foarte gravă, iar 56 de persoane au fost rănite grav.

Cele două trenuri s-au ciocnit frontal, pe un pod feroviar dintr-o suburbie a oraşului, dar niciunul nu a sărit de pe linie.

Potrivit oficialilor, în cele două trenuri se aflau câteva sute de pasageri. Unii au scăpat nevătămaţi şi au ieşit teferi din vagoane. Alţii au fost însă izbiţi de pereţi în timpul coliziunii şi şi-au pierdut cunoştinţa. Echipele de intervenţie au lucrat ore în şir ca să scoată pe toată lumea din garniturile avariate. Unii pacienţi au fost recuperaţi pe geam, cu ajutorul macaralelor, deoarece altfel nu se putea ajunge la ei.