Accident grav, 17 morţi după ce frânele au cedat şi autobuzul s-a prăbuşit într-o râpă

Mexicul este un coridor prin care mii de migranţi trec în drum spre graniţa sa de nord pentru a solicita azil în Statele Unite sau pentru a încerca să intre fără viză.

04 aug. 2023, 08:25

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 22 au fost rănite joi când un autobuz care transporta mexicani şi migranţi s-a prăbuşit într-o râpă, în vestul Mexicului, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

Printre victime se află cetăţeni din India şi din ţări africane, respectiv „14 adulţi şi trei minori”, a precizat un raport al Protecţiei Civile a statului Nayarit, coasta Pacificului.

Accident cumplit! Doi fraţi, de 19 şi 20 de ani, au murit pe loc după ce au intrat cu maşina într-un copac

Cei 22 de răniţi au fost spitalizaţi, un singur pasager fiind nevătămat. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 02:45 (09:45 GMT) la bordul unui autobuz care a plecat din Ciudad de Mexico cu destinaţia Tijuana (nord-vest), la graniţa cu Statele Unite (2.750 km în total).

Mexicul este un coridor prin care mii de migranţi trec în drum spre graniţa sa de nord pentru a solicita azil în Statele Unite sau pentru a încerca să intre fără viză.

Adrian și Florentina, tată și fiică morți într-un accident rutier îngrozitor, s-au întors acasă pentru totdeauna. Mama, singura supraviețuitoare, îi va conduce astăzi pe ultimul drum

Mulţi migranţi călătoresc clandestin, ascunşi şi înghesuiţi în camioane în condiţii inumane, fiind supuşi unor rele tratamente de către traficanţi.

Accident grav în Columbia: Opt morţi în urma ciocnirii unui microbuz cu un tractor cu remorcă

În total, opt persoane şi-au pierdut viaţa marţi în urma unei coliziuni frontale între un microbuz şi un tractor cu remorcă în departamentul La Guajira, în nordul Columbiei, a anunţat poliţia, notează AFP.

Accidentul s-a produs pe drumul care leagă reşedinţa departamentului, Riohacha, de oraşul turistic Palomino, potrivit unui mesaj transmis presei.

„Deocamdată, sunt opt morţi, printre care un minor, şi nouă răniţi care au fost transportaţi la centrele medicale din apropiere”, a declarat şeful poliţiei columbiene, colonelul Francisco Javier Castro, într-o înregitrare video.

Fotografii distribuite pe reţelele de socializare arată tractorul cu remorcă răsturnat într-o prăpastie şi microbuzul pe marginea drumului, cu caroseria avariată. Poliţia presupune că unul dintre şoferi a adormit la volan. Drumurile din La Guajira sunt înguste în cele mai multe cazuri.

„Şoferul microbuzului nu a avut de ales decât să treacă brusc pe partea cealaltă a drumului”, după ce tractorul a virat pe banda opusă, a declarat pentru televiziunea Noticias Caracol martorul José Gomez, fratele uneia dintre victime.

Accidentele rutiere sunt una dintre principalele cauze de deces în Columbia. În 2022, 7.200 de persoane au murit în accidente rutiere în aceasta ţară cu 50 de milioane de locuitori, cu 13% mai mult decât în anul precedent, potrivit Agenţiei naţionale pentru siguranţa rutieră.