Cod roşu de intervenţie, un tânăr de 17 ani a murit la spital după ce maşina a căzut în râu

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale de stingere echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerare grea, două ambulanțe SMURD și echipaje specializate, pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe DJ 245, în raza localității Oprișița, comuna Poienești.

29 aug. 2022, 12:05

Accident foarte grav la Vaslui. În accident a fost implicat un autoturism în care se aflau cinci persoane. La fața locului au fost deplasate și ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un autoturism căzut în râul Racova, trei dintre cele cinci persoane fiind încarcerate. Două dintre cele trei persoane încarcerate, au fost în pericol de înec. Celelalte două persoane au fost evacuate de localnici și alți participanți la trafic. Concomitent cu desfășurarea operațiunilor pentru descarcerare, victimele au fost evaluate medical și au primit primul ajutor.
Echipajul ambulanței de terapie intensivă mobilă a preluat un bărbat în vârstă de aproximativ 23 ani, pe care la transportat intubat și în stare de inconștiență la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Vaslui.

Cine este Georgiana, tânăra de 28 de ani care a murit în zborul aviatic făcut cadou de iubitul său. Florin este sfâşiat de durere

Ambulanță SMURD tip B2 (EPA) a transportat la UPU Vaslui un bărbat în vârstă de 22 ani, politraumatizat, dar în stare de conștientă.
Celelalte trei victime au fost transportate la UPU Vaslui cu ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.

Printre ocupanții autoturismului implicat în accidentul de la Oprișița se număra și un adolescent de 17 ani. Acesta a suferit rănile cele mai grave astfel că medicii au fost nevoiți să-l intubeze și să-l ventileze mecanic. Ajuns la spital, adolescentul a intrat în stop cardio-respirator și, cu toate eforturile medicilor, a decedat. De asemenea, cercetările efectuate de polițiști au arătat că accidentul a avut loc din cauza consumului de alcool la volan. Confom martorilor, cei cinci tineri au petrecut, până dimineață, într-un bar de pe raza localității Oprișița.

Spre dimineață au plecat spre casă. La ieșirea din sat, tânărul aflat la volan, un bărbat de 27 de ani din comuna Delești, a pierdut controlul mașinii și a aterizat în râul Racova. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, toți ocupanții mașinii, alți doi tineri din Laza și doi din Hârsova, au suferit răni grave și au ajuns la spital. În cauză a fost întocmit dosar penal și se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Accident cu cinci victime şi la Vaslui

Cinci persoane au fost rănite, luni, în urma coliziunii dintre trei autoturisme, pe drumul european E85, în localitatea Fărăoani.

Potrivit ISU Bacău, în accident au fost implicate şase persoane. „Cinci persoane conştiente, cu multiple traumatisme au fost transportate la spital de către echipajele SMURD şi SAJ”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş. Poliţiştii fac cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.