Accident grav cu un microbuz în Olt: 12 persoane au ajuns la spital VIDEO. UPDATE

Un microbuz în care se aflau 20 de persoane a fost implicat, sâmbătă seara, într-un accident rutier pe DJ 546, între Coteana și Brebeni, la circa 15 kilometri de municipiul Slatina. 12 călători au fost transportaţi la spital.

06 feb. 2016, 22:54
Accident grav cu un microbuz în Olt: 12 persoane au ajuns la spital VIDEO. UPDATE

UPDATE: Unul dintre cei 12 răniți în accidentul rutier de sâmbătă seara în care a fost implicat un microbuz a rămas internat, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, citaţi de Agerpres. Persoana rămasă sub supraveghere medicală este dintre pasagerii din microbuz, un bărbat de 42 de ani, din comună Mărunței. El a fost internat la secția Ortopedie cu fractură la umărul drept.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudia Radu, polițiștii au stabilit că microbuzul a fost acroșat de un automobil, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat.

Automobilul care a lovit microbuzul era condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Slatina. Acesta s-a angajat în depășirea microbuzului iar la revenirea pe sensul de mers a acroșat microbuzul în partea din stânga-față. Microbuzul a ieșit de pe partea carosabilă și s-a răsturnat.

În această cauză poliția efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

–––––––––––––––––––––––––––

Zece persoane au ajuns la spital, sâmbătă seara, după ce microbuzul în care se aflau ca pasageri a fost implicat într-un accident rutier. Persoanele transportate la spital au răni și traumatisme ușoare, viața lor nefiind pusă în pericol, anunță ISU Olt.

Evenimentul rutier s-a petrecut pe DJ546, între comunele Brebeni şi Coteana, iar în microbuz se aflau peste 20 de persoane. Acesta s-a lovit de un alt autoturism şi s-a răsturnat pe carosabil.

La locul evenimentului au ajuns mai multe echipaje SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă, care au transportat victimele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Potrivit reprezentanţilor ISU, zece pasageri au fost răniţi uşor şi au ajuns la spital. 

„La Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina au fost transportanţi zece pacienţi, toţi pasageri în microbuz, fără răni care să le pună viaţa în pericol”, a declarat plutonierul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU. 

Microbuzul venea de la Drăgneşti-Olt şi transporta la Slatina, în special, persoane angajate ale societăţilor de pe platforma industrială a municipiului. Oamenii urmau să intre în Schimbul III.

Cazul a fost preluat de poliţişti, care urmează să stabilească cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile. Potrivit unor informaţii, cele două autoturisme s-au atins în timpul unei depăşiri, provocându-se astfel răsturnarea microbuzului.