Accident grav de motocicletă în Suceava: O tânără este în stare critică

În prima zi de Paşte doi tineri din Suceava s-au născut a doua oară. Au scăpat ca prin minune dintr-o cursă nebună cu motorul, terminată pe un câmp, la două sute de metri de şosea.

13 apr. 2015, 06:51
Accident grav de motocicletă în Suceava: O tânără este în stare critică

Pentru cei care-l ştiu pe tânărul care conducea motocicleta n-a fost o surprinză. De câteva zile, spun oamenii, gonea nebuneşte pe lângă casele lor. În ultima cursă l-a însoţit şi iubita sa. Ea e acum în stare critică la spital. Motociclistul a scăpat mult mai uşor şi a reuşit să stea deja de vorbă cu poliţiştii. A încercat să le explice că nu viteza l-a trădat, ci iubita, care nu s-ar fi înclinat la timp, într-un viraj.

Bucăţi din motocicletă au fost împrăştiate pe câteva sute de metri. Brazdele adânci de pe câmp n-au putut opri motorul care gonea cu o viteză teribilă, povestesc martorii.

De vreo trei zile numai cu peste 150 de km la oră mergea prin sat. Efectiv nu vedeai numărul / la maşină/, la motor.

În ultima cursă n-a plecat singur. În spatele său s-a urcat iubita. Dar nici măcar asta nu l-a făcut pe tânăr să meargă mai încet. Setea de viteză îi putea costa viaţa pe amândoi. Motorul pe care erau tinerii s-a oprit la peste două sute de metri de câmp. Martorii s-au temut că aceştia şi-au pierdut viaţa, dar amândoi au avut zile.

În prima zi de paşte s-au născut practic a doua oară. Băiatul a scăpat cu răni uşoare. Iubita sa în schimb va sta o vreme în spital.

Când se va simţi mai bine poliţiştii vor sta de vorbă cu ea. Prietenul ei le-a răspuns deja la întrebări şi le-a spus că n-ar fi ajuns în câmp dacă fata s-ar fi înclinat odată cu el, pe motor, atunci când a virat. Explicaţia nu l-a scăpat însă de un dosar penal.

Accident mortal pentru un tânăr de 21 de ani

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism deşi nu deţinea permis de conducere, a murit după ce a scăpat volanul de sub control într-o curbă, maşina lovind un gard, iar apoi răsturnându-se. Accidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, pe DC Remezău, în Vicovu de Jos.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, Rafael Nistor, care figura cu domiciliul în judeţul Timiş, conducea un autoturism marca Mitsubishi Pajero înmatriculat în Marea Britanie şi se deplasa dinspre Remezău spre DN 2H, principala arteră care străbate comuna.

Din ancheta poliţiştilor rutieri rezultă că şoferul a intrat cu viteză excesivă într-o curbă la stânga, moment în care nu a mai putut stăpâni maşina. Autoturismul a lovit violent gardului unui imobil, după care s-a răsturnat pe cupolă. Echipajele medicale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava ajunse la faţa locului au constatat că tânărul în vârstă de 21 de ani avea leziuni incompatibile cu viaţa.

Poliţiacontinuă ancheta pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.