Accident grav de muncă în Reşiţa. Un bărbat a murit, alţi doi au ajuns la spital după ce s-au curentat pe un stâlp de înaltă tensiune

Trei angajați ai firmei care lucrează la noua rețea de înaltă tensiune Pancevo-Reșița au fost victimele unui accident de muncă petrecut luni dimineaţă.

RomaniaTV.net
01 aug. 2016, 07:09
Accident grav de muncă în Reşiţa. Un bărbat a murit, alţi doi au ajuns la spital după ce s-au curentat pe un stâlp de înaltă tensiune

Pe dealul de la km 7, între Reșița și Caransebeș, șoferul unei macarale a intenționat să ridice brațul acesteia chiar în timp ce se afla sub firele de tensiune. Brațul macaralei s-a apropiat nepermis de mult de fire, moment în care s-a produs un arc electric. Doi muncitori care se aflau în spatele utilajului și șoferul au fost proiectați la câțiva metri cu grave arsuri, în special la nivelul mâinilor și picioarelor.

S-a efectuat apel de urgență la 112. Cei doi aflați în spatele utilajului au dat semne de viață și au fost transportați la spital, viața lor nefiind pusă în pericol. Şoferul utilajului, un băcăuan de 56 de ani, nu a răspuns, însă, manevrelor de resuscitare, iar medicii nu au putut decât să constate decesul.

Celelalte două victime, una de 23 și cealaltă de 60 de ani, au ajuns la spital cu arsuri multiple la mâini și picioare, starea lor fiind una gravă. La spitalul din Reșița a ajuns și un macaragiu, acesta fiind în șoc emoțional după petrecerea accidentului. La fața locului s-au deplasat inspectori ai Inspecției Teritoriale de Muncă, pentru a stabili cauzele accidentului de muncă, iar anchetatori din cadrul poliției fac la această oră investigații.


loading...