ACCIDENT GRAV: Două tramvaie s-au ciocnit la Arad

Accident grav în Arad! Două tramvaie s-au ciocnit iar doi călători au fost răniţi. Primele date arată că unul dintre vatmani a frânat brusc iar celălalt n-a mai avut timp să frâneze şi a intrat în el.

RomaniaTV.net
20 dec. 2013, 14:19
ACCIDENT GRAV: Două tramvaie s-au ciocnit la Arad

Clipe de coșmar au trăit câteva zeci de arădeni care circulau cu tramvaiul vineri, în jurul amiezii. La semaforul aflat între stațiile UTA și Lebăda, pe sensul de mers spre Gai, două garnituri de tramvai s-au ciocnit puternic, împrăștiind metal și sticlă spartă pe câțiva metri în jur, pe linii și pe partea carosabilă.

Din primele declarații date de vatmanul care circula în spatele garniturii oprite la semnalul roșu al semaforului, se pare că tramvaiul al doilea ar fi rămas fără frâne, iar toate tentativele vatmanului de a-l opri au fost sortite eșecului. Din nefericire, doi dintre pasagerii tramvaiului din spate au fost răniți, fiind necesară intervenția unui echipaj de ambulanță.

Unul dintre răniți a fost în stare mai gravă, acuzând dureri la nivelul coloanei, iar a doua victimă a simțit dureri la o mână și la spate. Un echipaj de poliție a ajuns la fața locului, oamenii legii urmând să stabilească exact care au fost cauzele accidentului, fiind luate în considerare două variante: defecțiune tehnică sau eroare umană. Circulația tramvaielor în zonă a fost grav afectată, garniturile fiind oprite cu zecile pe sensul de mers Centru-Gai. Echipajele de intervenție ale Companiei de Transport Public au ajuns rapid la fața locului, însă defecțiunile grave suferite de tramvaie în urma coliziunii au făcut ca circulația să revină la normal după mai bine de o oră de la producerea evenimentului.