Accident grav în Brazilia. Cel puţin 30 de persoane rănite după ce un trotuar s-a surpat, formând un crater imens

Cel puţin 30 de persoane au fost rănite în Brazilia, după ce o mare parte dintr-un trotuar s-a surpat. Oamenii, adunaţi pentru a urmări o paradă dedicată sărbătorilor de iarnă, au fost înghiţiţi de craterul format în asfalt.

24 nov. 2021, 09:30
Accident grav în Brazilia. Cel puţin 30 de persoane rănite după ce un trotuar s-a surpat, formând un crater imens

Printre cei răniţi se numără şi 12 copii. Zeci de echipe de pompieri şi medici au ajuns în scurt timp la faţa locului. Cei mai mulţi au reuşit să iasă din groapa imensă ajutaţi de cei din jur.

Căutările au continuat pentru că o parte dintre cei surprinşi pe trotuar în momentul surpării asfaltului au sărit peste balustradă direct în râul de alături.

Incidentul vine la doar o zi după ce în Rio de Janeiro s-a petrecut o altă tragedie, de data asta ca urmare a războiului dus de forţele de poliţie cu traficanţii de droguri din favele.

Locuitorii dintr-o favelă din Brazilia au găsit luni cel puţin şapte cadavre într-o zonă mlăştinoasă de la periferia oraşului Rio de Janeiro, la o zi după o operaţiune a unei unităţi poliţieneşti de elită, în timpul căreia au avut loc „schimburi de focuri intense”, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

„Informaţiile preliminare de care dispunem indică faptul că au fost găsite şapte cadavre”, a explicat Poliţia Militară din statul Rio (sud-est), într-un comunicat, precizând că au fost trimişi agenţi de poliţie la faţa locului pentru a superviza activitatea unei celule de investigaţie.

Citeşte şi: Un bărbat a reușit să obțină dreptul la sinucidere asistată. Omul are coloana vertebrală ruptă

Postul TV Globo, care a arătat imagini cu zeci de locuitori în jurul unor cadavre încă neidentificate şi acoperite cu cearşafuri albe, a relatat că opt corpuri neînsufleţite au fost găsite înainte de sosirea poliţiştilor în complexul Salgueiro, un ansamblu de favele din Sao Goncalo, la circa 35 de km de Rio.

„Cadavrele erau aruncate în mlaştină, cu semne de tortură, lipite unele de altele. Un masacru”, a declarat un martor pentru acest post de televiziune, citat de Agerpres.

Poliţia Militară a confirmat că agenţi al Batalionului de Operaţiuni Speciale (BOPE), poliţia de elită, temută pentru operaţiunile sale în forţă, s-au deplasat duminică în această zonă dominată de traficanţi de droguri, la o zi după moartea unui sergent de poliţie.

„BOPE s-a deplasat la Salgueiro după ce a primit informaţii despre prezenţa unuia dintre indivizii care au luat parte la atacul de sâmbătă în care a fost ucis sergentul. Echipa (BOPE) a fost luată cu asalt (duminică) într-o zonă mlăştinoasă, iar apoi au avut loc schimburi de focuri intense”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Explozie devastatoare la o fabrică de armament, lângă Belgrad VIDEO. Sunt cel puţin doi morţi şi 16 răniţi