Accident grav în București! Un șofer începător a răsturnat o ambulanță SMURD. Cinci oameni au fost răniți

O ambulanță SMURD aflată în misiune a fost răsturnată de un șofer începător lângă Palatul Cotroceni. În urma impactului, cinci persoane au ajuns la spital cu mai multe răni.

04 apr. 2023, 08:36
Accident grav în București! Un șofer începător a răsturnat o ambulanță SMURD. Cinci oameni au fost răniți
Accident grav în București! Un șofer începător a răsturnat o ambulanță SMURD. Cinci oameni au fost răniți

Accident grav în București! Un șofer începător a răsturnat o ambulanță SMURD. Accidentul a avut loc luni noaptea chiar lângă sediul Administrației Prezidențiale.

Citește și Un pieton a murit după ce a fost lovit de autospeciala de ambulanță în Galați

Accident grav în București! Un șofer începător a răsturnat o ambulanță SMURD

Potrivit oamenilor legii, vinovat de producerea incidentului este un șofer în vârstă de 18 ani care nu a acordat prioritate autospecialei de la ISU Giurgiu, care în momentul respectiv, se afla în misiune și transporta un pacient la spital.

Tânărul a intrat în intersecție și a izbit ambulanța SMURD, care s-a răsturnat.

În urma impactului cinci persoane, printre care și o fetiță de șase ani au fost rănite. Un paramedic şi pacientul din Ambulanţă, dar şi trei pasageri din autoturism, au fost transportaţi de urgenţă la spital, cu mai multe răni.

Nu este pentru prima dată când în capitală are loc un astfel de incident. Pe 25 februarie o altă ambulanță de tip C, care transporta un pacient, s-a răsturnat în zona Tineretului, după ce a fost lovită în laterial de un autoturism.

Accidentul s-a produs fiindcă autoturismul nu a oferit prioritate ambulanței.

În urma impactului, traficul spre Unirii a fost îngreunat, iar mașinile circulau bară la bară, însă, din fericire, pacientul aflat în ambulanță se afla în afara oricărui pericol.

„Ambulanța de tip C cu medic transporta tur-retur o pacienta, victimă a unui accident rutier, pentru un consult de la Spitalul Bagdasar-Arseni la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, când a fost lovită din lateral de o mașină, iar ambulanța a fost răsturnată. Nimeni nu este grav rănit și nici pacienta nu are mai multe leziuni decât avea după accidentul de ieri”, a precizat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, la Digi 24.

Citește și Caz revoltător în Teleorman! Asistent medical de pe ambulanţă, acuzat că abuzat o fată de 17 ani