Accident grav lângă Capitală. Femeie lovită în plin de o maşină a Ambasadei SUA

Un accident grav a avut loc, marţi seară, pe bulevardul Pipera din Voluntari. O femeie a fost lovită de o mașină a Corpului Diplomatic al Statelor Unite la Bucureşti.

25 ian. 2022, 18:32
Accident grav lângă Capitală. Femeie lovită în plin de o maşină a Ambasadei SUA
Accident grav lângă Capitală. Femeie lovită în plin de o maşină a Ambasadei SUA

Accident grav lângă Capitală. O femeie în vârstă de 42 de ani a fost lovită în plin de o maşină care aparţine Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Accident grav lângă Capitală. Femeie lovită pe trecerea de pietoni

Femeia în vârstă de 42 de ani a fost lovită de o maşină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. La volanul autoturismului se afla chiar viceconsulul Ambasadei SUA.

„La data de 25 ianuarie, în jurul orei 16,20, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul Pipera din Voluntari, soldat cu rănirea unui pieton. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Voluntari şi ai Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea cercetărilor”, informează IPJ Ilfov.

Femeia în vârstă de 42 de ani a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca. Şoferiţa care se afla la volanul maşinii ce aparţine Ambasadei SUA a fost testată cu cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii fac cercetări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun.

Ambasada SUA a confirmat accidentul petrecut marți seara în zona Pipera – Voluntari.

„Ambasada SUA poate confirma faptul că un autovehicul condus de un angajat al Ambasadei a fost implicat într-un accident rutier în zona Pipera. La acest moment, informațiile sunt în curs de actualizare, ar fi prematur să comentăm”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presa al Ambasadei SUA la București.

Citeşte şi Judeţul în care poliţiştii au dat patru amenzi pe oră în 2021. ​Raport ÎNGRIJORĂTOR al Poliţiei Rutiere. Titi Aur: Suntem pe primul loc la accidente soldate cu morți sau răniți în Europa

Potrivit datelor extrase din bazele de date ale Direcției Rutiere și prezentate de Poliția Română, evoluția accidentelor grave, înregistrate în primele 7 luni ale anilor 2019, 2020 și 2021 este următoarea:

2019 – 4.421 de accidente soldate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200.
2020 – 3.637 de accidente soldate cu decesul a 812 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.344.
2021 – 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004.

Conform Poliției Române, în primele 7 luni ale anului 2021, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat persoane sunt următoarele:

1. Viteza neadaptată la conduțiile de drum – 106 accidente, în urma cărora au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite.
2. Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente, în urma cărora au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită.
3. Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente, în urma cărora au decedat 58 de persoane.

Citeşte şi Youtuberul Trevor Jacob, investigat pentru premeditarea unui accident: „A prăbuşit un avion doar pentru a obţine mai multe click-uri”