Accident grav în Delta Dunării. PLANUL ROŞU a fost activat UPDATE

Mai multe ambarcaţiuni au fost implicate, marţi, într-un accident grav în judeţul Tulcea. A fost activat planul roşu de intervenţie. Cel puţin două persoane au fost rănite. 

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 16:10
Accident grav în Delta Dunării. PLANUL ROŞU a fost activat UPDATE

UPDATE: Poliţiştii au stabilit că unul dintre conducătorii ambarcaţiunilor implicate în accidentul naval din judeţul Tulcea, în urma căruia trei persoane au fost rănite, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

„Din primele verificări a rezultat faptul ca la data de 28 iulie, o ambarcatiune in care se aflau patru persoane, în timp ce naviga pe fluviul Dunărea, din amonte, braţ Sfântu Gheorghe, cu intenţia de a pătrunde pe Dunărea Veche, pe fondul unor neînţelegeri în deplasare, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune, în care se aflau nouă persoane, care se deplasa din sens opus”, au precizat reprezentanţii IPJ Tulcea.

În urma evenimentului de navigaţie, trei persoane din cea de-a doua ambarcatiune au necesitat îngrijiri medicale.

Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul alcootest, pentru conducatorul primei ambarcatiuni, rezultând o valoare de 0, 34 mg/l alcool pur în aerul expirat, a explicat sursa citată.

UPDATE: Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, Dan Petrov, a declarat că accidentul naval s-a produs între două ambarcaţiuni la bordul cărora se aflau aproximativ 13 persoane.

Dintre acestea, trei vor fi investigate medical, prezentând traumatisme osoase.

La faţa locului a ajuns şi un elicopter SMURD de la Constanţa, iar echipajul medical al acestuia va participa la evaluarea victimelor.

Nu sunt persoane dispărute în apă, a mai precizat şeful ISU Tulcea.

„Accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcaţiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol, judeţul Tulcea. Având în vedere numărul ocupanţilor, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea echipajelor medicale la faţa locului”, a transmis, marţi, INspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că, până la acest moment, două persoane ar fi grav rănite.

„Pentru gestionarea situaţiei, în zona respectivă au fost trimise o ambarcaţiune pentru transport scafandri şi 3 ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis şi un elicopter SMURD”, a mai transmis IGSU.