Accident grav în județul Iași! O ambulanță care transporta pacienţi la dializă a intrat într-o maşină de gunoi

Accident grav în județul Iași! O ambulanță care transporta trei pacienţi pentru a face dializă, a intrat în coliziune cu o autospecială a unui operator de salubritate. În urma impactului, patru persoane au fost rănite și au fost transportate la Spitalul Sf. Spiridon.

22 dec. 2022, 18:15
Accident grav în județul Iași! O ambulanță care transporta pacienţi la dializă a intrat într-o maşină de gunoi

Accident rutier grav pe DN 28,  pe raza comunei Valea Lupului din județul Iași.

Un autoturism care transporta trei pacienţi pentru a face dializa a intrat în coliziune cu o maşină de la Salubris, conform bzi.ro

În urma impactului, patru oameni au rost răniți, mai exact cei trei pacienţi dializați și conducătorul auto al ambulanței. Șoferul autospecialei de salubritate a refuzat examinarea medicilor ajunși la fața locului.

Citiți și: Accident cu cinci victime la Iaşi. Trei copilaşi, duşi de urgenţă la spital, după descarcerare

Tragedia a avut loc joi dimineața, în zona companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi.

„Accident rutier pe DN 28, de pe raza comunei Valea Lupului (zona Antibiotice), coliziune între 2 mașini. Intervin din cadrul o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, echipajul SMURD-TIM, două echipaje de prim ajutor și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași care era în zonă. Coliziunea s-a produs între o ambulanță pentru transport persoane dializate și o autospecială a unui operator de salubritate.

Sunt asistate 4 persoane policontuzionate, conştiente: 3 pacienţi dializați și conducătorul auto. Conducătorul autospecialei de salubritate refuză examinarea”, au transmis reprezentanţii ISU Iaşi.

Patru oameni au ajuns la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Care este starea lor de sănătate

În urma coliziunii, cei trei pacienţi şi şoferul au ajuns la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi cu diverse probleme medicale.

„Au ajuns la Spitalul Sf. Spiridon 3 pacienţi, pasagerii care mergeau la dializă.

1. Doina I., în vârstă de 63 ani, pasager stânga spate. A suferit un traumatism cranio cerebral (TCC), GCS 12 puncte, traumatism toraco-abdominal, abdomen acut chirurgical.

2. Valerica R., un bărbat în vârstă de 54 ani. A fost diagnosticat cu traumatism toracic.

3. Andrei M., cu vârsta de 28 ani. A suferit un traumatism cranio cerebral, un traumatism cranio facial, plăgi multiple regiunea frontală și zigomatică.

4. De asemenea, la secţia de Neurologie a mers șoferul, în vârstă de 33 ani care a suferit un traumatism cranio cerebral şi contuzii ale membrelor”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Un alt accident grav a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, intrarea în Pașcani.  Forțele de intervenție au declanșat planul roșu la nivelul județului Iași, după ce 27 de oameni au fost răniți.

Citiți și: Planul Roşu de Intervenție, activat la Iași în urma unui accident! Un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat la Pașcani. 27 de oameni au fost răniți