Accident grav cu şapte victime în Vaslui. A fost activat plan roşu de intervenţie

Un grav accident de circulaţie a avut loc, marţi, în localitatea Albiţa din Vaslui, după ce două maşini s-au ciocnit violent. Din primele informaţii, şapte persoane au fost rănite. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 11:17
Accident grav cu şapte victime în Vaslui. A fost activat plan roşu de intervenţie

UPDATE: Una dintre victime a rămas încarcerată şi inconştientă, aceasta fiind preluată de un elicopter SMURD şi transportată la o clinică din Iaşi. O altă victimă, rănită grav, a fost preluată o ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă şi transportată la spitalul din Huşi. Celelalte cinci victime, care sunt conştiente, au primit îngrijiri la faţa locului şi apoi transportate, de asemenea, la spitalul din Huşi, potrivit Agerpres. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui a transmis că victimele sunt cetăţeni basarabeni şi ucraineni.

Accidentul a avut loc pe DN 24B Huși – Albița, în apropierea satului Albița, județul Vaslui, la aproape 10 kilometri de Vama Albiţa. O persoană a sunat la 112 după ce a văzut că două maşini s-au ciocnit.

Potrivit Ştiriest, La locul accidentul s-au trimis o autospecială de stingere, 4 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă. A fost alertat şi un elicopter SMURD.

Din primele informații, este posibil să fie două victime, dintre care una încarcerată și inconștientă.

Potrivit Vremeanoua, o maşină condusă de un ucrainean a pătruns pe contrasensm după ce șoferul ar fi adormit la volan. Autoturismul s-a ciocnit violent de un altul condus de un cetățean moldovean care circula regulamentar. Impactul a fost deosebit de puternic, toate cele șapte persoane aflate în cele două mașini au suferit răni grave. 

Trafic blocat în apropiere de Albiţa din cauza accidentului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că traficul este întrerupt pe DN 24B Huși – Albița, în apropierea satului Albița, județul Vaslui, după ce a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme. 

Se estimează ca traficul să fie reluat, în condiții normale, în 30 de minute.