Accident grav în munţii Făgăraş. O persoană a murit după ce a căzut în gol

Un accindent grav a avut loc, duminică, în munţii Făgăraş. O persoană a murit după ce a căzut în gol de la înălţime, iar alta este grav rănită. Elicopterul SMURD a intervenit la faţa locului.

15 nov. 2020, 20:31
Accident grav în munţii Făgăraş. O persoană a murit după ce a căzut în gol

Accidentul a avut loc, duminică, în zona Valea Sâmbetei din masivul Făgăraş. Două persoane au căzut în gol de la înălţime. Din păcate, una dintre ele a murit, iar cealaltă se află în stare gravă.

Accident grav în munţii Făgăraş. Salvamontiștii brașoveni au solicitat un elicopter SMURD.

„Acțiune în derulare a salvamontiștilor din Brașov pentru salvarea unei persoane grav accidentată în zona Valea Sâmbetei din masivul Făgăraș. Doua persoane au fost implicate în eveniment, o cădere de la înălțime, o persoana este decedată, iar cea de-a doua are multiple traumatisme. Salvamontiștii au solicitat un elicopter, care a fost trimis în zonă, pentru a-i se preda accidentatul pentru un transport rapid către o unitate medicală”, au anunțat reprezentanții Salvamont România.

Accident grav. Turist căzut de pe stâncă în Cheile Turzii. Un elicopter SMURD

Un bărbat de 33 de ani din Cluj-Napoca a căzut, în luna mai, de la o înălţime de 20-30 de metri, în timp ce se căţăra pe un versant din Cheile Turzii. Salvmontiştii au reuşit să ajungă la el şi să îl pregătească pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului SMURD, bărbatul fiind dus într-o zonă mai accesibilă pentru a fi stabilizat şi dus la spital.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au arătat că au fost solicitaţi, sâmbătă, printr-un apel de urgenţă, să intervină pentru a salva un bărbat care ar fi căzut de pe un versant din Cheile Turzii.

Ca urmare, au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălţimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou şi serviciul salvamont din Cheile Turzii.

„Bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a căzut de la o înălţime între 20-30 metri şi s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept (dinspre Mihai Viteazul spre Petreşti). Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor şi l-a pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj.

Echipajul elicopterului SMURD a reuşit să-l preia pe bărbat şi să-l aducă la un nivel mai uşor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital.

Intervenţia a avut un grad ridicat de risc.

Potrivit Poliţiei Judeţene Cluj, bărbatul în vârstă de 33 de ani este din Cluj-Napoca şi partcipa la o căţărare, în zona cunoscută ca „Peretele aerian”.