Accident grav în Mureş, soldat cu şase victime

Şase persoane au fost rănite în urma unui accident produs, luni după-amiază, în zona localităţii mureşene Petelea, după ce două autoturisme s-au ciocnit, iar trei dintre răniţi sunt în stare gravă, unul fiind preluat de un elicopter SMURD pentru a fi transportat la spital.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 12:59
Accident grav în Mureş, soldat cu şase victime

Şeful Poliţiei Rutiere Mureş, Lucian Archiudean, a declarat că accidentul s-a produs în zona localităţii mureşeană Petelea, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de ploaie.

Accidentul a avut loc pe centura ocolitoare din localitatea Petelea. Din primele cercetări, accidentul s-a produs din cauza vitezei – neadaptate la condiţiile de ploaie – a unui autoturism, care a intrat pe sens opus, tamponând frontal un alt autoturism care circula regulamentar. Răniţii au fost trimişi cu echipajele SMURD la spital la Târgu Mureş. Circulaţia nu a fost blocată, ci deviată prin sat„, a precizat Archiudean.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, locotenentul Liviu Danciu, a declarat că a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare pentru a fi scoşi răniţii din maşini.

Potrivit medicului SMURD Mureş Lavinia Orac, în cele două maşini se aflau şase pasageri, trei dintre ei fiind în stare gravă.

„Cele trei persoane – două femei şi un bărbat – sunt în stare critică, având traumatism cranio-cerebral şi şoc hemoragic. Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul şi două cu ambulanţele. Celelalte trei persoane sunt în stare stabilă, au fost preluate de maşina de victime multiple”, a spus Orac.