Accident grav în Neamț. În mașină se aflau 6 ucraineni

Un accident grav a avut loc sâmbătă dimineață, în jurul orei 6.00, în localitatea Dulcești din Neamț. Accidentul a fost provocat de o femeie, de origine ucraineană, care a pierdut controlul autovehiculului pe care îl conducea.

26 feb. 2022, 13:32

De parcă războiul nu ar fi fost de ajuns, șase ucraineni au avut parte de încă o nenorocire, sâmbătă dimineață, în Neamț. Mașina în care se aflau a intrat într-un cap de pod, după ce șoferița, o femeie de 45 de ani, a pierdut controlul volanului. Potrivit declarațiilor poliției, femeia a fost rănită în urma accidentului.

În mașină se mai aflau, alături de șoferița de 45 de ani, un tânăr de 25 de ani, soția acestuia, de 22 de ani, două copile de 15 și 7 ani și un băiețel de 4 ani.

„Din primele cercetări a reieșit că în timp ce o femeie, de 45 de ani, cetățean ucrainean, conducea un autoturism pe Drumul Național 15, în localitatea Dulcești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care a intrat într-un capăt de pod.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătoarei auto. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, potrivit Știri-Neamț.ro.

Raed Arafat, avertisment către refugiații ucraineni

„În primul rând, să intre în legătură cu cei care sunt îmbrăcaţi oficial şi care sunt cei care clar că lucrează în mod oficial şi organizat. Dacă te abordează cineva care nu ştii cine este, nu are nimic pe el, nu ştii ce reprezintă, ai grijă. Sunt oameni care asigură asistenţa care sunt îmbrăcaţi în echipamente ISU sau din partea societăţii civile, Crucea Roşie. Dacă vine cineva care nu ştii cine este, nu ştii ce caută, atunci să ai grijă să te protejezi”, a declarat acesta.