Accident grav în Olt, s-a declanşat PLANUL ROŞU. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa, printre morţi se află şi doi copii VIDEO

Un grav accident de circulaţie a avut loc în Olt. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa. S-a activat cod roşu. La faţa locului au intervenit mai multe autospeciale.

RomaniaTV.net
24 apr. 2017, 12:50

UPDATE. Un alt bărbat rănit grav în accidentul din judeţul Olt şi preluat în comă de o ambulanţă a murit în drum spre spital, iar bilanţul accidentului este de cinci morţi şi un rănit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Olt, Alexandra Dicu, a declarat că bărbatul de 63 de ani aflat în stop cardio-respirator în urma accidentului de pe DN 65 a murit în timp ce era transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Slatina.

În total, în accidentul din Olt, în care au fost implicate un TIR şi două autoturisme, şi-au pierdut viaţa cinci persoane, iar una a fost rănită, fiind vorba despre şoferul autotrenului.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt au declarat că patru persoane aflate într-un autoturism Ford au murit, fiind vorba despre o femeie de 32 ani, un bărbat de 38 de ani, precum şi doi copii – un băieţel şi o fetiţă – a căror vârstă nu a fost încă stabilită.

Şoferul autotrenului, în vârstă de 30 ani, din localitatea Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, a fost transportat la spitalul din Slatina.

Accidentul s-a produs pe DN 65, în localitatea Bobiceşti, Pădurea Saru, fiind implicate un TIR şi două autoturisme înmatriculate în judeţul Dolj.

Cauza probabilă a producerii accidentului a fost explozia unui cauciuc al autotrenului. Şoferul TIR-ului ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu cele două autoturisme, potrivit poliţiştilor.

 

O femeie, un bărbat şi doi copii au murit, după ce autoturismele în care se aflau au fost implicate într-un grav accident, luni după-amiază, fiind lovite de un TIR, în judeţul Olt, pe DN 65 la Pădurea Saru. La faţa locului intervine şi elicopterul SMURD, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

În accident au fost implicate două autoturisme şi un TIR, în urma evenimentului rutier fiind încarcerate trei victime. Evenimentul s-a petrecut pe DN 65, în zona Pădurii Slatina.

Directorul medical al Spitalului Slatina, medicul Cătălin Pătru, a declarat că cei doi copii, un băiat şi o fetiţe, cu vârste între trei şi cinci ani, au murit la spital, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute atât în timpul transportului cu ambulanţa, cât şi la Spitalul Slatina.

„Au fost aduşi cu ambulanţa doi copii şi un adult. Copiii au ajuns în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare făcute în timpul transportului cu ambulanţa. S-au continuat manevrele de resuscitare, peste 30 de minute pentru fiecare, fără niciun fel de răspuns, declarându-se răspunsul. Este vorba de copii mici, cel mai mare având cinci-şase ani”, a afirmat Pătru.

O altă victimă, un bărbat în vârstă de 45 de ani, se află în comă, la Spitalul Slatina.

„Mai avem un adult, în stare foarte gravă, cu traumatism cranio-cerebral deschis. Este în stare critică”, a mai afirmat Pătru.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat că femeia a fost găsită decedată şi încarcerat în autoturism, în timp ce pentru bărbat s-au efectuat manevre de resuscitare, fără rezultat.

„Un bărbat şi o femeie, în jur de 35 de ani, din Craiova, au decedat. Ambii au fost încarceraţi. Femeia, care era şi şofer, a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa. Bărbatul găsit în stop cardio-respirator, s-au executat manevre de resuscitare, fără rezultat favorabil şi a fost declarat decedat”, a declarat Băsăşteanu, potrivit gazetanoua.ro.

Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.