Accident grav la Arad: Un microbuz a intrat în plin într-un autoturism. O persoană a murit pe loc

Accident MORTAL pe o șosea din județul Arad. Un șofer a murit pe loc, după ce autoturismul în care se afla a fost strivit de un microbuz.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26

Un microbuz înmatriculat în Argeș care transporta cauciucuri a intrat într-un autoturism la Hanul de la Răscruce din Arad. Șoferul mașinii a decedat în urma impactului. Accidentul a avut loc duminică după masa, în jurul orei 16.56. La locul accidentul au fost chemați pompierii care au intervenit cu o autospecială de tip descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă. Pentru că – în urma impactului – microbuzul era urcat peste autoturism, pompierii au trebuit să tragă autoutilitara ca să poată ajunge la cei doi ocupanți ai autoturismului care erau prinși între fiarele mașinii și aveau nevoie să fie descarcerați. În mașină se aflau o femeie și un bărbat. Femeia a fost scoasă din autoturism în viață și predată echipajului SMURD care a transportat-o la spital. Pentru șoferul mașinii, un bărbat, nu s-a mai putut face nimic. Din nefericire, bărbatul a decedat. Alte două persoane, din microbuz, au suferit răni ușoare, două echipaje de ambulanțe transportându-i la spital pentru îngrijiri medicale.

“Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că o autoutilitară care se deplasa pe DN 7, din direcția Nădlac spre Arad, le fondul vitezei excesive a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune laterală cu un autoturism care se deplasa regulamentar pe sensul opus de mers”, a declarat inspectorul principal de poliție, Lorena Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, pentru aradon.ro.

Polițiștii cercetează în continuare împrejurările în care s-a produs accidentul mortal. Dacă va fi găsit vinovat pentru producerea accidentului, șoferul microbuzului va trebui să răspundă  pentru moartea bărbatului de 39 de ani și vătămarea corporală a celorlați pasageri implicați în eveniment.