Accident grav la cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia, trei morţi. Planul roșu a fost activat

Potrivit primelor informații, minerii erau transportați spre carieră cu o tanchetă de transport muncitori care s-ar fi răsturnat.

17 ian. 2023, 14:35
Accident grav la cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia, trei morţi. Planul roșu a fost activat
Accident grav la cariera de cărbune a Complexului Energetic Oltenia

UPDATE:

Trei persoane au murit şi şapte au fost rănite marţi, după ce o maşină care transporta muncitori s-a răsturnat în carierea Jilţ Sud, din judeţul Gorj. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, având în vedere numărul celor implicaţi.

Update accident: Echipajele de prim ajutor au realizat la fata locului un punct medical avansat iar persoanele sunt evaluate medical. Din primele informații sunt 3 persoane aflate în stare de inconștiență, alte 8 persoane au suferit leziuni dar sunt consțiente. S-a intervenit cu 3 echipaje SMURD, 2 echipaje pentru descarcerare, 1 autospeciala transport victime multiple, 8 ambulante SAJ și 2 elicoptere SMURD din cadrul punctelor aeromedicale Craiova si Caraș.

Accident grav în Gorj. O mașină care transporta angajați ai Complexului Energetic Oltenia s-a răsturnat și mai mulți oameni sunt răniți. Accidentul s-a produs în Cariera Jolț Sud. La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri, Smurd, salvare și Salvamont.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că a fost activat planul roșu de intervenție și au fost solicitate elicoptere, pentru preluarea răniților în stare gravă.Planul roșu de intervenție a fost activat, iar la fața locului se deplasează mai multe echipe aparținând ISU Gorj și SAJ Gorj, ținând cont de faptul că este vorba despre un număr mare de victime.

Alexandra, tânăra de 21 de ani moartă în accidentul din Bistrița, condusă pe ultimul drum de familie și prieteni. „O inimă bună a încetat să mai bată”
Deocamdată nu se știe numărul exact de muncitori care se aflau în tanchetă. Trei elicoptere au fost solicitate. Din primele informații, în tanchetă se aflau 9 persoane, dintre care 3 se află în stare foarte gravă, fiind prinse sub tanchetă. Unul dintre muncitori este resuscitat de personalul medical în acest moment, ținând cont de faptul că ambulanțele nu au ajuns încă. Terenul accidentat îngreunează accesul echipelor de intervenție.

Accident macabru la Braşov. Un camion plin cu coşciuge, coliziune frontală cu alt camion, imagini de groază

Planul roșu de intervenție a fost activat, iar la fața locului se deplasează mai multe echipe aparținând ISU Gorj și SAJ Gorj, ținând cont de faptul că este vorba despre un număr mare de victime. Deocamdată nu se știe numărul exact de muncitori care se aflau în tanchetă.