Mamă şi fiul ei de 7 ani, spulberaţi de un BMW pe marginea unui drum din Cluj. Copilul este în comă

Un accident grav a avut loc, joi dimineață, în localitatea clujeană Rugășești, județul Cluj. Potrivit polițiștilor, o șoferiță a încercat să depășească o mașină într-o zonă interzisă și a pierdut controlul mașinii.

19 ian. 2023, 11:51

Grav accident de circulație, joi dimineață, în localitatea Rugășești, pe marginea unui drum care leagă Clujul de Maramureș. O mamă și fiul ei de 7 ani au fost loviți în plin de un BMW, după ce șoferița a depășit cu viteză o altă mașină și a pierdut controlul volanului. Mașina i-a spulberat pe cei doi, apoi s-a răsturnat în afara părții carosabile. Atât mama, cât și copilașul au fost grav rănți și transportați la spitalul din Dej. Micuțul este în comă profundă, iar tânăra de 36 de ani a fost luată cu ambulanța în stare de inconștiență, cu fracturi și lovituri la cap.

Tânăra de 36 de ani, din comuna Cășeiu, județul Cluj, își ducea fiul la școală în momentul producerii tragediei. Mergeau pe marginea unui drum din localitatea Rugășești când o mașină i-a lovit în plin.

Carambol cu trei mașini pe Șoseaua Vitan – Bârzești. Două eleve care mergeau pe trotuar au fost lovite de o mașină răstunată. Unul dintre șoferi era drogat cu cocaină

„Din primele cercetări efectuate la fața locului de polițiștii rutieri s-a constatat faptul că un autoturism condus din direcția Rugășești înspre Dej, de o femeie de 34 de ani, din comuna Cășeiu, aflat în efectuarea unei manevre de depășire într-o zonă în care era interzisă depășirea, după pierderea controlului asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă, acroșând apoi două persoane, un minor de 7 ani și o femeie în vârstă de 36 de ani, ambii din comuna Cășeiu. Ulterior autoturismul s-a răsturnat pe plafon”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, dar și pompierii din cadrul Detașamentului Dej. Echpajele de prim-ajutor au găsit-o pe mamă și pe fiul ei în stare de inconștiență.

Accident grav cu un BMW în centrul Bucureștiului. Un polițist și un pieton au fost la un pas de moarte

Tânăra de 36 de ani și băiețelul ei de 7 ani au fost transportați în stare gravă la spitalul din Dej. Apoi, după evaluare, medicii au decis să fie transferați la Cluj. Din nefericire, copilașul este în comă profundă, iar mama lui este amnezică, are fructuri și a suferit o lovitură la cap.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind unul negativ. Polițiștii continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea nenorocirii.

Medicii sunt rezervați după accident:

– Copilul este în coma grad 3, cel mai probabil moarte cerebrală.

– Mama amnezică, traumatism cranio-cerebral sever, fracturi și va fi trimisă la Neurochirurgie.

”Sunt momente critice. Să ne rugăm pentru soarta lor! Starea lor este gravă și așteptăm să vedem cum răspund. Următoarele ore sunt critice!”, ne-a spus un medic.