Accident grav pe A1. Doi copii se află printre victime

Un accident grav s-a petrecut, duminică, pe autostrada pe A1 între două maşini. Printre victime se află şi doi copii. Din cauza accidentului, traficul a fost blocat.

13 nov. 2021, 16:24

Accident grav pe A1. Două maşini au fost implicate. Potrivit primelor informaţii, în accident au fost implicate şase persoane, printre care şi doi copii.

Accident grav pe A1. O maşină s-a răsturnat

Accidentul s-a petrecut pe autostrada A1, la kilometrul 59, sensul către Piteşti. Potrivit primelor informaţii, cele două maşini s-au ciocnit după ce unui dintre şoferi nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers. În urma impactului, unul dintre autoturisme s-a răsturnat.

Două persoane au fost grav rănite.

Citeşte şi Pilotul care a zburat luna trecută în spaţiu alături de căpitanul Kirk din „Star Trek” a murit într-un accident de avion

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, circulația este restricționată (banda unu). Mașinile circulă dirijat, pe banda doi, la km. 59+100 de metri, în zona localității Uliești, jud. Dâmbovița, din cauza accidentului.

Se estimează reluarea circulației, în 30- 45 de minute.

Poliţiştii fac cercetări în acest caz.

Potrivit unui raport publicat de Eurosta în luna iulie, România este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de morţi pe şosele. În total, în România au murit 1.864 de persoane din cauza unui accident rutier în 2019, în scădere faţă de 2009, când au decedat 2.797 de persoane pe şoselele din România.

Site-ul Poliţiei Române arată că în România s-au înregistrat 8.642 de accidente rutiere grave în aceeaşi perioadă de timp, în scădere de la peste 10.200 de accidente rutiere grave în 2009.

A doua cea mai mare rată a accidentelor rutiere mortale este în Bulgaria, unde 90 de persoane la un milion de locuitori au decedat în 2019 în urma unui accident rutier.

Datele Eurostat mai arată că cele mai sigure şosele sunt în Suedia, unde s-au înregistrat 22 de persoane decedate la un milion de locuitori, în urma unui accident rutier.

Urmează Irlanda (29), Malta (32) şi Olanda (34).

În Uniunea Europeană media este de 51 de morţi la un milion de locuitori din cauza accidentelor rutiere.

Citeşte şi O actriţă cunoscută şi soţul ei au murit într-un tragic accident rutier. Vedeta avea doar 27 de ani