Accident grav pe DN: TIR, microbuz plin cu pasageri și o căruță, implicate (GALERIE FOTO)

Un accident rutier grav a avut loc miercuri după-amiază, în județul Dâmbovița, comuna Butimanu. Un microbuz, un TIR și o căruță au fost implicate în coliziunea de pe DN1A, potrivit primelor informații. 

08 iun. 2022, 16:38

Nouă călători se aflau în microbuzul implicat în accident. În urma coliziunii, autovehiculul pentru transport de persoane a fost proiectat într-o căruță în care se aflau șase oameni. În microbuz se aflau în total nouă oameni, cu tot cu șofer. Astfel, în accident au fost implicate în total 16 persoane.

Două dintre victimele accidentului teribil au fost transportate de urgență la Spitalul Elias, din Capitală. De asemenea, alte două au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Mai multe dintre victime au suferit traumatisme, răni ușoare. Majoritatea victimelor sunt conștiente, cooperante.

Pompierii de la Garda Cornești au intervenit rapid, cu o autospecială de stingere și un autovehicul tip SMURD și Serviciul de Ambulanță Dâmbovița, cu trei echipaje medicale.

În prezent, polițiștii efectuează cercetări la fața locului, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările accidentului rutier.

 

Schimbări majore în Codul Rutier

 

Coaliția de guvernare a modificat ordonanța care este în vigoare din februarie, potrivit căreia conducătorii auto agresivi în trafic pot rămâne fără carnet. Din această categorie făceau parte, de pildă, șoferii care foloseau semnalele luminoase și sonore în mod repetat ca să oblige un alt participant la trafic să elibereze banda de circulație. Ori circulau cu mașina la o distanță foarte redusă față de un alt autovehicul, fie reduceau brusc viteza de deplasare fără motiv întemeiat sau foloseau cuvinte/gesturi obscene.

După noua modificare a Codului Rutier 2022, comportamentul agresiv va fi sancționat doar contravențional. O altă schimbare prevede ca limita de viteză maximă să crească de la 100 km/h la 120 km/h pe drumurile expres. În cazul în care ai avut viteza mai mare de 70 km/ h decât limita admisă, vei rămâne cu o dovadă a permisului de conducere.