Accident grav pe E 581, în judeţul Vaslui. Un microbuz plin cu pasageri s-a ciocnit cu o maşină

Un accident rutier grav s-a produs vineri pe Drumul European 581 între Crasna şi Huşi. O femeie de 40 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alte patru persoane au fost rănite, după ce un microbuz plin cu călători şi o maşină s-au ciocnit în localitatea Târzii. 

RomaniaTV.net
02 mart. 2018, 12:09

Un microbuz plin cu pasageri înmatriculat în Republica Moldova s-a ciocnit cu o maşină în care se aflau trei persoane. O femeie de 40 de ani a fost proiectată în exteriorul autoturismului şi a murit. Alte patru persoane au fost rănite. Trei dintre ele sunt în stare foarte gravă.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, vinovat pentru producerea evenimentului rutier este şoferul microbuzului.

„Conducătorul auto al microbuzului a afirmat că un SUV care circula în faţa lui a frânat brusc, motiv pentru care a decis să tragă stânga de volan pentru evitarea impactului. În momentul în care a pătruns pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului a rezultat decesul unei persoane şi rănirea altor trei persoane din autoturism, toate fiind transportate la spital. Nicio persoană dintre cele 10 aflate în microbuz nu a fost rănită. În cauză, au fost întocmite dosare penale pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

La locul producerii accidentului s-au deplasat un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială de transport personal şi victime multiple, două autospeciale cu modul de descarcerare şi trei ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate în ce împrejurări s-a produs accidentul.