Accident grav pe pârtia de la Cota 1400 din Sinaia. A fost nevoie de elicopterul SMURD. Un turist a murit în Făgăraş VIDEO

Accident de schi la cota 1400 în Sinaia, o tânără de 16 ani a fost grav rănită. Elicopterul SMURD a intervenit de urgenţă, iar victima a fost transportată la un spital din capitală. Un turistul rănit grav, sâmbătă, în zona Cabanei Suru, din Munţii Făgăraş, după ce a alunecat pe gheaţă, a murit.

RomaniaTV.net
09 feb. 2019, 12:56

UPDATE: Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, sâmbătă seara, că turistul rănit a intrat în stop cardio-respirator şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare. 

„Din păcate turistul accidentat la Suru a decedat după ce a intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat manevre de resuscitare conform protocolului, folosindu-se şi un defibrilator semiautomat”, a spus David.

Trupul turistului va fi coborât de pe munte în cursul zilei de duminică. 

 

Salvamontiştii din Sibiu au intervenit, sâmbătă, în Munţii Făgăraş, în zona Cabanei Suru, unde un turist a alunecat pe zăpadă şi şi-a rupt piciorul. Victima era în stare gravă, inconştientă.

 

 

Cabana Suru se află la o altitudine de peste 1.400 de metri, în Munţii Făgăraş.

 


UPDATE: Salvamontiştii din staţiunea Buşteni intervin, sâmbătă după amiază, pe un traseu extrem de dificil din masivul Bucegi, unde un turist a căzut într-o râpă. Şi la Sinaia o adolescentă s-a rănit grav în urma unui accident pe pârtie, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru a o aduce la Bucureşti.

Potrivit şefului serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani intervin sâmbătă după amiază, pe traseul Valea Seacă dintre Clăi, în masivul Bucegi, unde un turist a căzut si s-a accidentat grav.

Primele informaţii primite de către salvamontişti de la cel care îl însoţea pe turistul rănit este că starea acestuia este gravă.

Cei doi se aflau într-o zonă extrem de dificilă, care nu este traseu marcat.

După incidentul de sâmbătă dimineață, în care un adolescent de 15 ani și-a rupt piciorul pe o pârtie din Azuga, un nou eveniment s-a petrecut pe Valea Prahovei, de data asta la Sinaia.

Potrivit Salvamont Sinaia, a fost solicitat elicopterul SMURD pentru transportul la un spital din București a unei adolescente de 16 ani. 

Victima prezintă o posibilă fractură de coloană după ce s-a accidentat la ski pe Pârtia Nouă din Sinaia. Tânăra va fi transportată la Spitalul Bagdasar Arseni din capitală.