Accident grav pe pârtia de la Păltiniş. O fată, în stare gravă după ce a intrat cu sania într-un stâlp VIDEO

O tânără este în stare gravă la spital, după ce a intrat cu sania într-un stâlp de pe pârtia de la Păltiniş, potrivit România TV. Ea a fost transferată cu elicopterul la Târgu Mureş.

13 ian. 2014, 07:06
Accident grav pe pârtia de la Păltiniş. O fată, în stare gravă după ce a intrat cu sania într-un stâlp VIDEO

Doi turişti s-au dat cu sania pe una dintre pârtiile de schi de la Păltiniş, pe care tocmai se încheiase un concurs de săniuş. La un moment dat, aceştia n-au mai putut controla direcţia şi au intrat cu viteză într-un stâlp de teleschi.

Erau două persoane şi s-au lovit de un stâlp, pe pârtie. Le-a fugit sania, au alunecat, s-au lovit la faţă. Era zăpadă îngheţată şi nu se putea controla sania„, a declarat un martor ocular.

Imediat, la locul accidentului au ajuns salvatorii montani, care au adus victimele la baza pârtiei. „Este vorba despre o fată cu un traumatism cranio-facial. A fost sedată şi intubată. A doua victimă este un bărbat cu plăgi la nivelul coapselor„, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Pentru că era în stare gravă, medicii au decis transferarea tinerei la spitalul din Târgu Mureş, cu un elicopter SMURD. Aceasta a suferit o interveţie chirurgicală, la Secţia de Chirurgie.

Femeia a fost supusă unei intervenţii, în zona abdominală şi toracică, la Secţia Chirurgie a SCJU Târgu Mureş, după care a fost mutată la Secţia de Terapie Intensivă. A suferit un politraumatism cranio-toracico-abdominal şi fracturi de membre. Starea sa generală e critică, dar dă semne de revenire. Nu este în stare de comă. În prezent, e ventilată mecanic„, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Cosmin Blaga, potrivit Mediafax.

Cealaltă victimă, un tânăr de 25 de ani, care a suferit un traumatism la picioare, a ajuns la Spitalului Judetean din Sibiu.