Accident grav provocat de un ofiţer de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Poliţistul se afla sub influenţa alcoolului

Accident grav provocat de un poliţist beat în Bihor. Ofiţerul de la Serviciul de Investigaţii Criminale a intrat pe contrasens şi a lovit un alt autoturism care circula regulamentar. Atât el cât şi alte trei persoane au fost rănite.  

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 15:43

Accident de circulaţie s-a petrecut luni la prânz pe drumul expres din Oradea, la intersecţia străzilor Ecaterina Teodoroiu cu Adevărului. În urma impactului, o persoană a rpmas încarcerată într-unul dintre autovehicule şi a fost evacuată de pompieri. 

De asemenea, în accident au mai fost rănite 3 persoane. Toate cele patru victime vor fi transportate la Spitalul Judeţean din Oradea.

Şoferul care a provocat accidentul este comisar de poliţie, mai exact bărbatul în vârstă de 41 de ani este ofiţer de la Serviciul de Investigaţii Criminale. În urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că avea o alcoolemie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele poliţistului a fost deschis un dosar penal, fapt care l-ar putea costa cariera. De altfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, împotriva lui s-a declanşat şi o cercetare disciplinară, care se va derula în paralel cu ancheta penală.

„Cercetarea disciplinară a fost declanşată în urma dispoziţiei şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, şi se va desfăşura în paralel cu ancheta penală”, a spus comisarul şef Fărcuţa.