Accident grav. Un autobuz s-a prăbuşit în prăpastie. La bord se aflau 18 copii

Un autobuz şcolar cu 18 copii la bord s-a prăbuşit într-o râpă, în Kentucky, SUA.

14 nov. 2022, 22:25

Accident grav. 18 copii şi şoferul au fost duşi cu elicopterul sau cu ambulanţa la spitale, cu diferite răni, au anunţat autorităţile, citate de AP.

Accidentul a avut loc în apropiere de Salyersville, în estul statului Kentucky, a precizat districtul şcolar al comitatului Magoffin.

Jay Leno a suferit „arsuri grave” la faţă, după un incendiu la vila sa
Nu au fost implicate alte vehicule, a declarat poliţistul Michael Coleman. Se aşteaptă ca drumul să fie închis timp de câteva ore, a spus el.

Cauza accidentului nu este clară în acest moment, poliţistul spunând că anchetatorii sunt abia la începutul anchetei.

 

Cel puţin 19 persoane au murit şi 6 au fost rănite la 12 noiembrie 2022, în Egipt, după ce un autobuz încărcat cu pasageri s-a prăbuşit într-un canal la Al Mansoura, la 120 km nord-est de Cairo, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează dpa şi Reuters.

Echipele de salvare au salvat circa 17 persoane, a precizat sursa citată, după ce autovehiculul a căzut în canal.

Potrivit site-ului Al Masri al Youm, victimele au fost blocate în autobuz după ce autobuzul s-a prăbuşit în apă.

Accidentele rutiere sunt destul de frecvente în Egipt, cel mai adesea fiind puse pe seama şofatului neglijent şi a stării proaste a drumurilor.

***
Evenimente rutiere, soldate cu multiple decese şi persoane rănite, care au avut loc, la nivel mondial, pe parcursul anilor 2021 şi 2022:

2022

16 octombrie – Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite într-un accident de autocar în sud-vestul Columbiei.

15 octombrie – Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite într-un accident de autocar în sud-vestul Columbiei. Autocarul care circula între portul Tumaco şi oraşul Cali s-a răsturnat pe drum din cauza unei defecţiuni mecanice.

18 septembrie – 27 de persoane au murit într-un accident de autobuz produs în sud-vestul Chinei, pe o autostradă din provincia muntoasă Guizhou.

20 august – Cel puţin 34 de persoane au fost ucise şi aproape 60 au fost rănite în două accidente rutiere survenite la un interval de câteva ore în sud-estul Turciei. O ambulanţă, o maşină de pompieri şi un vehicul cu o echipă de jurnalişti, care se deplasaseră la locul unui alt accident, au fost lovite în plin de un autocar.

22 iulie – 30 de persoane au murit carbonizate şi alte câteva au fost grav rănite într-un accident între două autobuze şi un autoturism pe o şosea din statul Kaduna, în nord-vestul Nigeriei.

11 iunie – 8 persoane şi-au pierdut viaţa şi 10 au fost rănite într-un accident rutier produs în nord-vestul Turciei. Un microbuz, care transporta persoane la o nuntă, a intrat în coliziune cu un camion în districtul Dursunbey din Balikesir.

3 mai – Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte 12 au fost rănite într-un accident rutier grav petrecut în vestul Ucrainei. În accident au fost implicate mai multe vehicule: un autocar, un microbuz şi o autocisternă.

Accident horror, 21 morţi după ce un autocar a căzut într-un canal VIDEO
13 aprilie – 10 morţi, între care 4 francezi, un belgian şi 5 egipteni şi-au pierdut viaţa într-un accident de autocar la Asuan, în sudul turistic al Egiptului. Alţi 14 turişti au fost răniţi când autocarul în care se aflau a intrat în coliziune cu o maşină pe drumul deşertic lung de aproape 300 km, care duce la cele două temple de la Abu Simbel.

31 martie – Un autocar care transporta muncitori a căzut într-o râpă în sudul Braziliei, iar 10 persoane au murit şi 21 au fost rănite. Accidentul a avut loc pe un drum în apropiere de Sapopema, oraş situat la 300 de km de Curitiba, capitala statului Parana.
20 martie – Şase persoane au murit şi 26 au fost rănite după ce un autovehicul a intrat în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării.
18 martie – Nouă persoane au murit în statul american Texas, după ce un băiat de 13 ani, care conducea un pick-up, a intrat frontal într-o camionetă în care se afla şi o echipă universitară de golf. Poliţia locală a informat că şase jucători de golf de la Universitatea Southwest (New Mexico) şi antrenorul lor şi-au pierdut viaţa în accident. Adolescentul de 13 ani şi tatăl său de 38 de ani au murit şi ei.

10 februarie – Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproximativ 30 au fost rănite, când un autocar a căzut într-o prăpastie între localităţile Tayabamba şi Trujillo, în regiunea Libertad (nord).

30 ianuarie – Nouă persoane şi-au pierdut viaţa într-un carambol provocat de un şofer care a ignorat culoarea roşie a semaforului, intrând în coliziune cu alte cinci autovehicule, în oraşul Las Vegas (statul Nevada, vestul SUA).
30 ianuarie – Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa şi 18 au fost rănite când un autocar a căzut într-o prăpastie din regiunea Cochabamba din centrul Boliviei.
8 ianuarie – Două vehicule ce transportau pasageri s-au ciocnit în peninsula egipteană Sinai, provocând moartea a 17 persoane. De asemenea, 17 persoane au fost rănite.

2021

26 noiembrie – Cel puţin 19 persoane care mergeau la un pelerinaj religios în Mexic au murit într-un accident de autocar, iar alte 20 au fost rănite. Pelerinii din statul vecin Michoacan mergeau la sanctuarul catolic din Chalma, al doilea cel mai important loc de pelerinaj din Mexic. Autocarul s-a izbit de o casă.
23 noiembrie – Cel puţin 45 de persoane, printre care 5 copii, au murit în Bulgaria, într-un accident de autocar care a luat foc. Accidentul a avut loc pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia. Autocarul a izbit bariera de protecţie.
6 noiembrie – Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 3 rănite într-un accident rutier implicând mai multe vehicule, produs pe o autostradă din centrul Mexicului.
3 noiembrie – Cel puţin 26 de persoane au murit, după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un şanţ în Kashmirul administrat de Pakistan.

20 octombrie – 19 persoane au murit după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau într-un sens giratoriu din Cairo. Camionul a intrat pe contrasens lovind microbuzul şi provocând moartea şoferului şi a celor 18 pasageri.

6 septembrie – Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 13 au fost rănite în Bolivia după ce un autocar a căzut într-o râpă 400 de metri, în apropiere de localitatea Keraya din centrul ţării.

31 august – Cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite după ce un autocar s-a prăbuşit într-o râpă, în centrul statului Peru.
28 august – Cel puţin 16 persoane au murit în Peru, pe ruta montană Cotabambas-Cusco, după ce autobuzul în care se aflau a părăsit carosabilul şi a căzut într-o prăpastie cu adâncimea de 200 de metri.
15 august – Opt persoane au murit într-un accident pe o autostradă din Ungaria, la 70 de kilometri sud-vest de Budapesta.
8 august – 14 persoane au murit şi 18 au fost rănite într-un accident de autobuz în provincia turcă Balikesir.
4 august – Cel puţin 40 de persoane au decedat şi alte 33 au fost rănite într-un accident rutier în Mali. Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de oraşul Segou.

12 aprilie – 20 de pasageri au murit şi alţi 14 au fost răniţi într-un accident de autobuz în Peru, în regiunea nordică Ancash.

2 martie – O coliziune între un vehicul supraîncărcat cu pasageri şi un camion s-a soldat cu 13 morţi, în sudul Californiei.

16 februarie – Un autobuz s-a prăbuşit în albia unui râu din apropierea oraşului indian Satna, din Madhya Pradesh, accidentul soldându-se cu 53 de morţi.
6 februarie – Şase persoane au murit şi alte 40 au fost rănite într-un accident rutier, produs în apropiere de Przemysl, sud-estul Poloniei, după ce un autocar cu 57 de persoane la bord, a părăsit carosabilul.

27 ianuarie – O coliziune între un autobuz şi o cisternă s-a soldat cu 53 de morţi şi 29 de răniţi în apropierea oraşului Dschang, din Camerun. AGERPRES/(Documentare – Cerasela Bădiţă, Suzana Cristache Drăgan; editor: Ionela Gavril)