Accident grav: Un autocar cu 34 de persoane a intrat într-un cap de pod

Un autocar cu 34 de pasageri a intrat într-un cap de pod duminică după amiază.

RomaniaTV.net
22 nov. 2015, 12:42
Accident grav: Un autocar cu 34 de persoane a intrat într-un cap de pod

UPDATE: Traficul rutier a fost reluat duminică după-amiază în sectorul Băile Herculane al DN 6/ DE 70, unde s-a răsturnat un autocar încărcat cu călători, șase persoane fiind rănite.

Directorul Secției de Drumuri Naționale Orșova, Ion Cunicel, a declarat pentru AGERPRES că autovehiculul, din cauza conducătorului auto care nu a adaptat viteza la condițiile de mers, carosabilul fiind umed, a lovit un cap de pod situat la kilometrul 381+810 și s-a răsturnat blocând traficul timp de o oră.

„S-a acționat cu operativitate. Echipajele de polițiști au finalizat verificările în timp record și au ajuns la concluzia că vinovat pentru accident este șoferul”, a precizat Cunicel.

El a menționat că cele șase persoane rănite au fost transportate la spital iar alte trei au primit ajutor de urgență la locul accidentului de la medicii de pe ambulanțele din Mehedinți și Caraș-Severin.

La evenimentul produs pe DN6/DE 70 au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție de la inspectoratele pentru situații de urgență din Mehedinți și Caraș-Severin, SMURD și de la structurile Ministerului Afacerilor Interne din cele două județe.

 

UPDATE: 6 persoane au fost duse la spital pentru îngrijiri.

Un autocar s-a răsturnat duminică pe drumul european DE 70, în apropierea orașului Băile Herculane, anunță Agerpres.

Detașamentul de pompieri din Orșova al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți a plecat la fața locului. Traficul rutier este restricționat în zonă.

Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care s-a produs accidentul.

Cele mai grave accidente în care au fost implicate microbuze:

* 13 august 2009 — În comuna Scânteia din județul Iași, trenul Săgeata Albastră Brașov — Iași a lovit un microbuz la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma impactului, 14 persoane și-au pierdut viața, printre care un copil, iar două au fost grav rănite.

* 7 septembrie 2006 — În apropiere de Bârlad, s-a produs un accident soldat cu 13 morți și patru răniți, după ce șoferul unui microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate și a fost lovit din plin de un autocar din Republica Moldova.

* 29 noiembrie 2005 — Un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat la intrarea în orașul Slobozia. Nouă femei și șoferul au murit pe loc, alte 13 persoane au fost rănite grav.

* 13 octombrie 2012 — Opt persoane și-au pierdut viața și alta a fost rănită într-un accident produs pe DN7 între localitățile Lipova și Odvoș din județul Arad. Șoferul unui autoturism Fiat în care se aflau 9 persoane, a ajuns pe contrasens, pe fondul oboselii, unde s-a izbit de un TIR care circula regulamentar. Victimele erau angajați ai unei firme de construcții din Deva și se întorceau acasă, de la muncă.