Accident în California: Un tren şi un autotren s-au ciocnit şi au rănit zeci de persoane VIDEO

Clipe de groază pentru pasagerii unui tren, în Statele Unite. Două vagoane au deraiat şi s-au răsturnat după ce garnitura a fost lovită de un camion.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 14:37
Accident în California: Un tren şi un autotren s-au ciocnit şi au rănit zeci de persoane VIDEO

Şoferul autovehiculului nu a respectat barierele şi a lovit trenul care se afla în mişcare. Aproape 30 de oameni au fost răniţi, iar 7 dintre ei au rămas internaţi în spital. Accidentul a avut loc în California.

Ultimele două vagoane ale garniturii au deraiat de pe şine şi s-au răsturnat în câmp. În tren se aflau 169 de pasageri.

„Să ştiţi că, pentru o clipă, m-am gând ce mod urât de a murit, acoperit cu toată mizeria asta. La un moment dat s-au ridicat şi apoi vagoanele s-au răsturnat”, a declarat pentru postul de televiziune ABC un pasager din tren, Thomas Evans.

Un altul, Louis Peres, a povestit că „a fost groaznic. Lumea era căzută pe jos, oamenii ţipau disperaţi. Unii erau prinşi sub scaune şi nu aveai cum să îi ajuţi.”

„Am văzut oameni cu mâinile rupte, cu picioare rupte, cu spatele zgâriat; copilaşi care arătau ca niste mingi de nămol. bebeluşul avea nămol în urechi. I-am dat cămaşa mea unui copil”, a relatat la rândul său Remi Howart, un alt martor la puternicul accident.

La faţa locului au fost aduse macarale de mare tonaj, pentru a ridica trenul de pe şine. Pasagerii care nu au avut nevoie de spitalizare au fost transportaţi cu autocarele în cel mai apropiat oraş. De aici au plecat spre case cu autobuzele.

Aproape 30 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre victime este şi un bebeluş de numai 3 luni.