Accident în lanţ cu peste 50 de maşini pe Autostrada Soarelui! 16 persoane, printre care șapte copii, transportate la spital. FOTO&VIDEO

Un accident în care au fost implicate zeci de maşini a avut loc vineri dimineaţă pe Autostrada Soarelui. Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului din cauza numărului mare de victime. Traficul se desfăşoară cu dificultate pe sensul spre litoral.

16 iul. 2021, 11:10

UPDATE 12.30

. Bilanțul final al persoanelor implicate:

  • 16 transportate la spital, dintre care 7 minori si 9 adulti
  • 16 asistate la fața locului (14 adulți și 2 minori), care au refuzat transportul la spital

UPDATE 11:10:

Planul roşu activat în urma accidentului în lanţ produs pe Autostrada Soarelui a fost dezactivat începând cu ora 11:00. Potrivit ISU Dobrogea, 16 persoane, dintre care 11 adulţi şi cinci copii, au fost transportate la spital. De asemenea, opt persoane au fost asistate medical la faţa locului, fiind vorba despre adulţi.

UPDATE 10:26: Traficul rutier a fost reluat pe banda a doua a autostrăzii A2 pentru coloana de autovehicule blocate de la Cernavodă spre Constanţa, a anunţat vineri, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Pentru cei maşinile care vin de la Bucureşti, traficul rutier rămâne deviat pe DN 22C, în nodul rutier de la Cernavodă.

UPDATE ora 9.36. Autoritățile au transmis un nou bilanț al carambolului de vineri dimineața, de pe Autostrada Soarelui, și spun că au fost implicate 52 de mașini în care erau 146 de persoane. Ambulanțele au preluat 22 victime pe care le-au dus la spital.

UPDATE ora 9.20. Elicopterul SMURD aterizează chiar în aceste momente pe Autostrada Soarelui. Medicii au venit să acorde primul ajutor victimelor rănite și să preia un pacient la spital.

UPDATE: Accident în lanţ cu zeci de maşini pe Autostrada Soarelui. Nu mai puţin de 17 persoane, printre care cinci copii, au fost preluate de ambulanţă. La faţa locului a fost trimis un elicopter SMURD pentru a prelua victimele. Din primele informaţii, carambolul s-a produs din cauza ceţii.

Raed Arafat, şeful DSU, a precizat că peste 40 de autoturisme au fost distruse.

„Între km 172 și 183 sunt peste 40 de mașini accidentate în trei puncte. Până acum 17 persoane preluate medical, și o parte transportate la spital. Au fost mobilizate echipe din mai multe județe. La acest moment elicopterul Galați urmează să aterizeze sau este pe drum, oricum a decolat.”, a precizat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, la Antena 3.

Mai mult ambulanţe au fost trimise de urgenţă ca urmare a unui accident în lanţ pe Autostrada Soarelui. Carambolul s-a produs pe sensul către litoral, la km 183, în zona localităţii Medgidia.

Chemaţi de urgenţă la faţa locului, salvatorii au preluat un pacient în vârstă de 15 ani, alţi doi copii şi un adult. De asemenea, medicii acordă îngrijiri unei persoane inconștiente.

Potrivit Centrului Infotrafic din IGPR, traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanţa, unde s-au format deja coloane de maşini.

Citeşte şi: Elicopterul care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, luat de armata americană. SUA ar putea prelua ancheta

Cei aflaţi în drum spre mare ar trebui să ţină cont şi de faptul că telegondola din staţiunea Mamaia s-a blocat, joi seară. Zeci de oameni au rămas închişi în cabine timp de câteva minute. Din primele informaţii, de vină ar fi fost o pană de curent.

foto: Replica

Citeşte şi: Telegondola din Mamaia s-a stricat. Zeci de oameni au rămas blocaţi în gondole VIDEO