Elicopterul care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, luat de armata americană. SUA ar putea prelua ancheta

Elicopterul Black Hawk, care a aterizat forțat, joi, în Piața Charles de Gaulle din Capitală, a fost luat de armata americană și va fi dus într-o bază românească. După finalizarea cercetării la faţa locului, elicopterul a fost tractat pe niște roți, de o maşină, până la o bază MApN.

15 iul. 2021, 21:13
Elicopterul care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală, luat de armata americană. SUA ar putea prelua ancheta

Elicopterul va ajunge, în primă fază, într-un hambar al bazei militare 90 de la Otopeni, ulterior urmând a fi transportat la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța, unde va fi supus unei expertize tehnice.

Ancheta în dosarul de cercetare penală deschis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București ar putea fi preluată de către SUA în baza tratatelor NATO la care România este parte, informează stiripesurse.ro

Totuşi, până în acest moment, SUA nu au înaintat o astfel de solicitare către organul de cercetare penală român. Până atunci, cercetările vor continua cu audierea pilotului și a personalului din elicopter precum și a experților din domeniul aeronautic.

Citeste si Elicopterul Black Hawk care a aterizat la Charles de Gaulle i-a adus în pragul disperării pe şoferii bucureşteni. Detalii despre aparatul de 21 de milioane de dolari care a blocat cinci ore traficul în Capitală

Elicopterul care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle nu ar fi suferit „absolut nicio avarie, nici măcar o zgârietură”

Potrivit sursei citate, organele de anchetă au dispus efectuarea unei Constatări Tehnico-Științifice a aparatului de zbor și a condițiilor tehnice și umane care au dus la necesitatea aterizării forţate. Surse din anchetă au precizat, pentru stiripesurse.ro, că elicopterul nu ar fi suferit „absolut nicio avarie, nici măcar o zgârietură” şi că pilotul, un bărbat în vârstă de 35 de ani, nu ar fi părut deloc tulburat de cele petrecute.

Cercetarea la faţa locului și verificarea respectării întocmai a normelor de sănătate în muncă dar și a celor privind pilotarea unor astfel de aparate de zbor au fost realizate de magistratul Ionel Corbu.

Citeste si MApN, prima reacţie despre elicopterul care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle. Parchetul Militar a deschis dosar penal

Reamintim că un elicopter american a aterizat de urgență, joi, 15 iulie, în București. Pilotul aparatului de zbor a reușit aducerea elicopterului la sol, singurele daune fiind ruperea a doi stâlpi de iluminat de pe bulevardul Aviatorilor. În cele din urmă, elicopterul a aterizat direct pe șosea, pe o bretea rutieră. Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe 20 iulie.

Misiunea principală a elicopterului Blackhawk este de a transporta trupe și de a asigura sprijin logistic pentru avioane, dar poate fi configurat şi pentru a efectua evacuări medicale, comandă și control, căutare și salvare, escortă armată şi război electronic.