Accident GRAV în Harghita: O autoutilitară a intrat într-un tren

Un autovehicul s-a ciocnit cu un tren miercuri dimineaţă la ieşirea din localitatea Praid, accident în urma căruia şoferul a fost rănit, iar circulaţia auto şi cea feroviară au fost blocate timp de trei ore.

RomaniaTV.net
04 dec. 2013, 06:46
Accident GRAV în Harghita: O autoutilitară a intrat într-un tren

Accidentul s-a produs pe DN 13A, la ieşirea din localitatea Praid, la o trecere cu nivel de cale ferată, unde o autoutilitară condusă de un şofer de 52 ani, din Argeş, a fost lovită de un tren de călători, care circula pe relaţia Praid-Sovata.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că la trecerea respectivă există o regulă ca şeful de tren să ridice bariera înainte de trecerea garniturii şi să o coboare după ce trece trenul. În prezent, nu se ştie dacă acest lucru s-a întâmplat, fiind desfăşurate cercetări pentru a vedea dacă vina aparţine sau nu şoferului. 

În urma impactului, bărbatul a suferit fracturi la ambele picioare, fiind transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. 

„Desfăşurăm cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Vorbim de vătămare corporală din culpă, întrucât şoferul are fracturi la ambele picioare şi trebuie să stabilim cui aparţine vinovăţia. Am identificat şi un martor care a văzut cum s-a întâmplat accidentul şi pe care urmează să-l audiem”, a declarat  Gheorghe Filip.

Circulaţia feroviară şi rutieră au fost reluate, în zona Praid, după ce au fost blocate timp de aproximativ trei ore în urma coliziunii dintre un tren şi o autoutilitară. 

Gheorghe Filip a declarat că autoutilitara a fost ridicată de pe şosea şi s-a degajat carosabilul, iar locomotiva, care deraiase, a fost repusă pe şine, traficul desfăşurându-se normal.