Accident înfiorător în Suceava. Trei oameni au murit şi un altul e rănit grav pe şoseaua de centură din Rădăuţi FOTO&VIDEO

Scene de coşmar au fost surprinse joi în urma unui accident produs pe şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava. Trei persoane au murit, iar o a patra a fost transportată în stare de inconştienţă la spital.

14 oct. 2021, 16:18

Accident înfiorător în Suceava. Din primele informaţii, toate cele patru victime se aflau într-o maşină care a ieşit în afara drumului în zona şoselei de centură a oraşului Rădăuţi.

La faţa locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, în sprijinul acestora venind şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava.

Accident înfiorător în Suceava. Imagini şocante de şoseaua de centură din Rădăuţi

La sosirea salvatorilor toate cele patru victime erau inconştiente. În cazul a trei victime s-a declarat decesul, iar o alta, inconştientă, a fost transportată la spital, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, conform Agerpres.ro.

Citeşte şi: Mită la moţiune! DNA a început urmărirea penală pe numele deputatului Cosmin Şandru, care a promis funcţii unui parlamentar AUR pentru a nu vota moţiunea VIDEO

Toate victimele sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani.

Poliţia cercetează cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul.

România este campioana Europei la accidente cu morți și răniți. O treime din accidentele grave au doar două cauze.

În 2020 numărul victimelor accidentelor rutiere produse pe drumurile din Uniunea Europeană s-a redus cu 17%, o scădere fără precedent favorizată de mobilitatea redusă impusă de statele membre prin restricțiile adoptate din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, 4.000 de vieți au fost cruțate anul trecut, iar numărul victimelor a fost de 18.800 în UE, plus Norvegia, Islanda și Elveția, arată cifrele prezentate de Comisia Europeană, conform Digi24.

În clasamentul morților și răniților, România se află pe prima poziție, cu 85 de victime la un milion de locuitori, poziție pe care o deține de câțiva ani. Numărul victimelor din țara noastră este dublu față de media Uniunii Europene (42), chiar dacă a scăzut cu 31% în ultimii 10 ani.

În 2019, accidentele grave din România, soldate cu 1.864 de morți, s-au produs din 39 de cauze, însă șase dintre acestea adună majoritatea victimelor.

Viteza neadaptată la condițiile de drum (294 morți), traversarea neregulamentară de către pietoni (330 morți), pietonii aflați pe partea carosabilă (173 de morți), neacordarea priorității către pietoni (120 de morți), abaterile comise de bicicliști (116 morți) și depășirile neregulamentare (100 de morți) au provocat moartea a peste 1.130 de persoane.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 14 octombrie 2021: o nouă zi cu peste 16.000 de cazuri noi şi peste 300 de morţi