Accident înfiorător la MotoGP după o manevră imprudentă a unui motociclist. Valentino Rossi, la un pas de tragedie

Un accident terifiant a avut loc, duminică, la MotoGP, pe circuitul de la Spielberg, în Austria. Protagoniștii au fost francezul Johann Zarco (30 de ani) și italianul Franco Morbidelli (25 de ani). Ciocnirea brutală a celor doi motociclişti putea fi fatală altor concurenţi, conform Digisport.  

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 20:29
Accident înfiorător la MotoGP după o manevră imprudentă a unui motociclist. Valentino Rossi, la un pas de tragedie

În turul al treila din cursa din Austria, Johann Zarco l-a depăşit pe Morbidelli, însă a frânat prea devreme şi astfel a frânat chiar în faţa italianului.

Zarco a fost lovit din spate și aruncat brutal de pe motocicletă. A trecut milimetric pe lângă piloții Maverick Viñales și Valentino Rossi (ambii de la echipa Yamaha Motor Racing), tocmai intrați în curbă, notează Digisport.

Vă avertizăm! Urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Valentino Rossi, la un pas de accident pe circuit

Specialiştii spun că s-ar fi putut produce o tragedie pe circuit dacă motocicleta lui Johann Zarco i-ar fi lovit pe unul dintre cei doi. De altfel, Rossi a părut chiar să frâneze pentru a evita un impact fatal, iar mai apoi a fost văzut șocat de ce a trăit.

În schimb, motocicleta lui Morbidelli a fost distrusă complet. S-a dezintegrat și bucăți din ea s-au împrăștiat în aer, punându-i în pericol pe ceilalți concurenți.

După accidentul teribil, Johann Zarco s-a dus să-și ceară scuze și să se intereseze de starea de sănătate a lui Franco Morbidelli. Italianul a fost scos pe targă, dar s-a ridicat și a intrat pe picioarele lui în ambulanță.

Organizatorii au suspendat cursa temporar pentru a curăţa pista.

În cele din urmă, competiția de la Spielberg a fost câștigată de italianul Andrea Dovizioso (de la echipa Ducati).

Valentino Rossi, care a scăpat ca prin urechile acului de tragedie, a reușit să încheie pe poziția a cincea cursa, cea mai bună clasare pentru piloții Yamaha.