Accident între o citernă şi două autoturisme, pe DN7. Una dintre maşini a căzut în Olt

Traficul pe Drumul Naţional 7 Sibiu-Râmnicu Vâlcea se desfăşoară cu dificultate, duminică seară, după ce o cisternă s-a răsturnat în zona Călimăneşti, acroşând o dubiţă şi un autouturism, acesta din urmă fiind proiectat în râul Olt, iar în urma accidentului trei persoane au fost rănite.

RomaniaTV.net
07 oct. 2012, 15:36
Accident între o citernă şi două autoturisme, pe DN7. Una dintre maşini a căzut în Olt

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30, pe Valea Oltului, în zona Călimăneşti, unde o cisternă încărcată cu adeziv pentru mobilă a intrat în balans şi s-a răsturnat peste o autoutilitară.

Cisterna a acroşat şi un autoturism, care a rupt parapeţii de pe marginea drumului şi a ajuns în râul Olt, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale ISU, fiind necesară descarcerarea celor trei victime, care au fost preluate de ambulanţe SMURD şi transportate la spital.

Cei trei răniţi au leziuni uşoare şi au fost transportaţi la spitalul din Brezoi.

În urma accidentului, traficul a fost blocat în totalitate aproximativ o oră şi jumătate, timp în care pompierii au curăţat adezivul de pe şosea.

Şoferul cisternei, era băut, având o alcoolemie de 0,96 la mie, potrivit Poliţiei.

Conform reprezentanţilor Poliţiei, şoferul cisternei era sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,96 la mie.

„Şoferul cisternei era băut, alcoolemia pe etilotest fiind de 0,96 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar acesta riscă pedeapsa cu închisoarea între 1 si 5 ani. Urmează să i se recolteze probe bilogice la spital, conform procedurii, în vederea stabilirii alcoolemei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.