Accident la o mină de cărbune în Siberia: 52 persoane au murit. Zeci de mineri sunt daţi dispăruţi UPDATE

52 persoane au murit într-un accident produs la o mină de cărbune, în Siberia. Alte 35 de persoane au fost date dispărute, fiind blocate în mină.

25 nov. 2021, 13:30
Accident la o mină de cărbune în Siberia: 52 persoane au murit. Zeci de mineri sunt daţi dispăruţi UPDATE
Accident la o mină de cărbune în Siberia

UPDATE

. Cel puțin 52 de persoane, inclusiv șase salvatori, au murit pe 25 noiembrie într-un accident într-o mină de cărbune din Siberia, potrivit unui nou raport. O explozie de metan este citată drept motivul probabil al accidentului. Directorul minei, primul său adjunct și directorul de șantier au fost arestați.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Accident la o mină de carbune din Siberia. 285 de persoane se aflau în mina de cărbune Listvyazhnaya din regiunea Kemerovo la momentul accidentului.

Filiala siberiană a Serviciului Federal de Supraveghere a Mediului, Tehnologic și Nuclear a primit o alertă privind producerea unui un incendiu și a unei explozii în mină la ora locală 09.08. Potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență, incendiul a izbucnit la o adâncime de 250 de metri. Cauza probabilă a incendiului ar fi praful de cărbune. Acesta a luat foc, răspândind fum în mină, a declarat o sursă de urgență pentru TASS.

”Operaţiuni de salvare la Mina Listviajnaia sunt în curs”, a anunţat pe Telegram Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

Citeşte şi: Avertismentul străinilor pentru România. Trebuie să scăpăm de cărbune cât mai repede! Ce s-a stabilit la Summitul G7

11 persoane au murit, iar alte 35 sunt date dispărute, a declarat guvernatorul regional Serghei Tsivilev într-un comunicat pe Telegram.

”Locul unde se află este necunoscut la ora actuală”, a declarat un reprezentant local al ministerului, Aleksei Şulghin, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Citeşte şi: Ipostaze inedite de-ale preşedintelui Vladimir Putin surprinse în timpul vacanţei petrecute în Siberia

Dintre minerii salvaţi, 43 au fost transportați la spital. Patru dintre aceştia sunt în stare gravă.