Accident la Oradea: O ambulanţă condusă de un şofer beat a lovit două maşini

O ambulanţă al cărei şofer consumase băuturi alcoolice şi care transporta la spital doi pacienţi a lovit un autoturism de teren care a intrat pe contrasens, după care a fost proiectată într-o altă maşină, iar în urma accidentului, care s-a produs la Oradea, o asistentă medicală a fost rănită.

RomaniaTV.net
25 aug. 2012, 13:03
Accident la Oradea: O ambulanţă condusă de un şofer beat a lovit două maşini

Accidentul a avut loc pe strada Republicii din Oradea, după ce o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor s-a ciocnit frontal cu o maşină de teren care a intrat pe contrasens, după care a fost proiectată într-un autoturism Mercedes, transmit corespondentul MEDIAFAX.

Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor transporta doi pacienţi din Marghita, dintre care o femeie în stare gravă cu ocluzie intestinală, când s-a ciocnit frontal cu un autoturism Volkswagen Touareg intrat pe contrasens, la volanul căruia se afla medicul sportiv Mircea Lucaciu.

„Eram în misiune, cu girofarurile şi sirena în funcţiune. Maşinile din trafic mi-au făcut loc să trec pe roşu, însă jeep-ul mi-a tăiat cu viteză calea. Am tras stânga să-l feresc, dar nu am putut evita coliziunea”, a declarat Horgacs Csaba, şoferul ambulanţei, care mirosea a alcool şi a recunoscut că băuse „cu o seară înainte”.

„Am intrat pe culoarea verde a semaforului şi m-a izbit în plin ambulanţa. Venea cu viteză şi cred că şoferul era beat pentru că mirosea a alcool”, a declarat, la rândul său, medicul Lucaciu.

Conform unui martor, jeep-ul a efectuat o manevră nepermisă, virând stânga de pe strada Petofi, cu intenţia de mers spre Gara Centrală.

„Nu avea voie, este interzis să faci stânga acolo, e obligatoriu la dreapta. Ambulanţa venea cu girofarurile şi sirena pusă, iar jeep-ul i-a tăiat brusc calea. Am văzut cum s-a petrecut totul”, a declarat martorul Lechner Pal Mihaly.

În urma impactului, ambulanţa a fost proiectată într-un autoturism Mercedes parcat regulamentar pe partea dreaptă a sensului de mers.

Pacienţii din ambulanţă nu au fost răniţi şi au fost preluaţi de un alt echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean Oradea.

În schimb, una dintre asistentele echipajului medical a fost rănită, acuzând dureri la coloana vertebrală şi la şold.

Poliţiştii au stabilit, în urma testării cu aparatul etilotest, că şoferul ambulanţei avea o alcoolemie de 0,4 miligrame de alcool pur în aerul respirat, la limita dintre contravenţie şi infracţiune.

„După primele constatări, vina şoferului de pe jeep este evidentă, însă culpa mai mare pare a fi a şoferului de pe ambulanţă, care conducea sub influenţa alcoolului. Dat fiind că accidentul s-a soldat şi cu o victimă, cercetările vor fi preluate de un ofiţer criminalist, iar decizia finală asupra celui vinovat de producerea accidentului o va lua procurorul de caz”, a declarat Florin Bogdan, agent-şef principal în cadrul Serviciului Poliţie Rutieră Bihor.

Potrivit acestuia, viaţa celor doi pacienţi din ambulanţa lovită nu a fost pusă în pericol, ambii fiind asiguraţi pe targă cu centuri de siguranţă.

În urma accidentului, timp de câteva zeci de minute, traficul a fost obturat pe una dintre benzile de circulaţie de pe Republicii, în sensul de mers spre Gara Centrală.