Accident la Raliul Braşov: Un arbitru a fost rănit de o maşina ieşita în decor

Un arbitru la un raliu desfasurat in judetul Brasov a fost ranit, duminica, de o masina aflata in competitie care a iesit in decor dupa ce pilotul acesteia a pierdut controlul volanului, arbitrul fiind transportat la spital de un echipaj SMURD

12 oct. 2014, 22:36
Accident la Raliul Braşov: Un arbitru a fost rănit de o maşina ieşita în decor

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului petnru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, lt. Ciprian Sfreja, accidentul s-a petrecut in jurul orei 12.00, pe un camp de pe raza localitatii Cristian, unde se desfasoara o competitie de raliu. „Victima este un barbat de 50-55 de ani care a suferit mai multe traumatisme la cap si corp. Era constient la sosirea medicilor si a fost transportat la Spitalul Judetean Brasov cu un echipaj SMURD, a declarat Ciprian Sfreja.

De asemenea, la locul accidentului a ajuns si o echipa de Politie care a deschis o ancheta pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Pilotul care a provocat accidentul este un bucurestean de 49 de ani care se pare ca in timpul competitiei a pierdut controlul masinii, a derapat si l-a lovit pe unul dintre arbitri.

„Proba competitiei se desfasura pe un camp din localitatea Cristian, deci nu putem vorbi de un accident rutier pentru ca nu s-a petrecut pe un drum public. Urmeaza sa stabilim daca accidentul s-a produs din vina pilotului, daca organizatorii au respectat regulamentul, dar si daca arbitrul se afla in locul unde trebuia. Din primele verificari insa s-a deschis dosar penal pe numele pilotului pentru vatamare corporala din culpa¬, a spus comisarul sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al Politiei Judetene Brasov.

Potrivit reprezentantului ISU Brasov, este vorba despre o competitie privata de raliu, desfasurata pe un camp din apropierea localitatii brasovene Cristian.