Accident mortal provocat de fostul prefect de Suceava

Accident teribil în Suceava. Un fost prefect a lovit mortal un bărbat care a traversat neregulamentar un drum național. Totul s-a întâmplat în apropierea ”Primului metru de autostradă din Moldova".

19 feb. 2020, 05:49
Accident mortal provocat de fostul prefect de Suceava

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Piatra Neamţ, a murit într-un accident rutier petrecut marţi, în jurul orei 11.00, pe E 85, la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, în zona metrului de autostradă. La volanul maşinii care l-a lovit violent pe bărbatul în vârstă de 34 de ani era Ioan Băncescu, fost prefect de Suceava, în vârstă de 73 de ani.

Bărbatul de 34 de ani nu a avut nici o șansă de supraviețuire. Medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să îi constate decesul. Victima oprise mașina pentru a cumpăra miere de albine de la o tarabă de pe marginea drumului. Nu s-a asigurat când a traversat și a fost izbit în plin de mașina condusă de un fost prefect de Suceava. Polițiștii l-au testat pe șofer și au descoperit că nu consumase băuturi alcoolice. Ioan Băncescu, a fost senator, deputat şi prefect al judeţului Suceava, în perioada 1992-1996. 

Ioan Băncescu a fost senator, deputat şi prefect al judeţului Suceava, în perioada 1992-1996. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Ancheta pleacă de la constatarea firească că principala cauză a accidentului este traversarea neregulamentară a pietonului. Şoferul este oarecum protejat de faptul că se afla în afara localităţii, însă detaliile legate de viteza cu care rula se pot stabili doar în cadrul unei expertize de specialitate. Cert este că impactul a fost foarte violent, maşina condusă de fostul prefect având grave avarii. 

Poliţiştii de la Biroul Rutier Suceava vor continua cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.