Un poliţist BEAT a UCIS un copil şi a rănit alţi trei. Vezi alcoolemia RECORD cu care a condus VIDEO

Un copil a murit şi trei au fost răniţi grav, în urma unui accident petrecut joi noapte, în jurul orei 22.30, în comuna mehedinţeană Gruia, după ce maşina condusă de şeful Postului de Poliţie din localitate a intrat pe contrasens şi a lovit un grup de copii, aflat pe trotuar, aproape de bordură. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat o alcoolemie record.

04 iul. 2013, 21:57
Un poliţist BEAT a UCIS un copil şi a rănit alţi trei. Vezi alcoolemia RECORD cu care a condus VIDEO

Potrivit martorilor, un grup de mai mulţi copii se afla pe trotuar, aproape de bordură, când o maşină condusă de Petre Nedelcu, şef al Postului de Poliţie din comuna mehedinţeană Gruia de peste un an, a intrat pe contrasens şi i-a izbit pe copii, patru dintre aceştia, cu vârste cuprinse între opt şi 13 ani, fiind loviţi în plin, potrivit Mediafax.

În urma impactului foarte puternic, un copil în vârstă de 11 ani a murit, iar trei au fost grav răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

La faţa locului, au ajuns mai multe echipaje de Poliţie, atât de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mehedinţi, cât şi de la Poliţia Vânju Mare, dar şi de la Departamentul pentru Intervenţie Rapidă, care încearcă să menţină liniştea şi ordinea publică în zonă în condiţiile în care zeci de localnici s-au strâns la locul accidentului, revoltaţi de situaţia creată.

Primele date indică faptul că şeful de post se afla în timpul liber, martorii susţinând că în momentul producerii accidentului acesta s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi într-adevăr, etilotestul a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de 1,6 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul s-a petrecut pe drumul naţional 56 C, între localităţile mehedinţene Gogoşu şi Salcia.

Șeful de post din comuna Gruia a fost ridicat şi dus la Postul de Poliţie.

Poliţistul nu este la primul accident auto. El a mai lovit cu maşina un biciclist în urmă cu doi ani şi era tot băut la volan. Nu a fost pedepsit însă pentru fapta sa.