Accident rutier grav în Turcia: 25 de morţi

Un grav accident rutier s-a produs miercuri în sud-estul Turciei, soldat cu moartea a 25 de persoane.

RomaniaTV.net
21 dec. 2011, 13:13
Accident rutier grav în Turcia: 25 de morţi

Un camion care transporta cărămizi a intrat în coliziune cu un autobuz în apropiere de satul Salat, din provincia Diyarbakir, a menţionat guvernatorul provinciei, Mustafa Toprak, citat de agenţia de presă turcă Anadolu. 25 de persoane au murit, inclusiv un bebeluş şi 16 au fost rănite, între care unele sunt în stare gravă, la spital, a precizat guvernatorul, citat de Associated Press.

Cauza teribilului accident pare să fi fost viteza excesivă cu care conducea şoferul camionul cu cărămizi ce a intrat în coliziune cu autobuzul. Şoferul camionului este grav accidentat şi se află la spital deocamdată. El încerca să depăşească un vehicul care mergea mai încet în momentul când a lovit autobuzul ce venea din sensul opus.

Potrivit martorilor oculari, în autobuz se aflau mai mulţi studenţi şi trei profesori universitari de la o universitate din provincia vecină, Siirt şi se pare că există 15 studenţi în rândul morţilor.

Imagini video de la locul tragediei furnizate de agenţia de ştiri Dogan arată cum unul dintre medicii din echipele de salvare mobilizate la locul accidentului păşea peste un cadavru parţial acoperit, pentru a ajuta o persoană grav rănită să urce într-o ambulanţă. Saci cu cadavre fuseseră aşezaţi de o parte şi de alta a drumului, unul lângă altul, iar cărămizile căzute din camion erau împrăştiate în jurul camionului răsturnat pe-o parte.  Bordul autobuzului era, practic, tăiat în două.

Asemenea accidente se petreceau destul de des în Turcia, însă cazurile s-au mai rărit datorită măsurilor luate de Guvern pentru lărgirea drumurilor principale , care aveau numai o singură bandă pe un sens.