Accident teribil în Constanța! Două persoane au căzut într-un bazin cu azot la Rafinăria Petromidia Năvodari. Un bărbat și-a pierdut viața

Un bărbat și-a pierdut viața, iar o femeie a fost transportată de urgență la spital, după ce au căzut într-un bazin cu azot al Rafinăriei Petromidia Năvodari.

13 mai 2023, 21:40
Accident teribil în Constanța! Două persoane au căzut într-un bazin cu azot la Rafinăria Petromidia Năvodari. Un bărbat și-a pierdut viața
Accident cumplit la Rafinăria Petromidia Năvodari

Update

– Reacția companiei KMG:

”În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalaţia de polipropilenă – PP). Doi angajaţi ai Rompetrol Rafinare au fost afectaţi, în cadrul unei manevre uzuale de lucru – prepararea stabilizatorului pentru producţia de granule de polimeri. În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul. Suntem alături de familiile colegilor noştri şi îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare”, a transmis, sâmbătă seară, compania KMG International, într-un comunicat de presă.

Sâmbătă a avut loc un accident teribil la Rafinăria Petromidia Năvodari. Două persoane au căzut într-un bazin cu azot. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri și de intervenție medicală. Odată ajunse la fața locului, echipele de intervenție, au reușit să scoată victimele din bazinul respectiv. Femeia a fost preluată de un echipaj și dusă de urgență la spital, aceasta era inconștientă. Bărbatul a fost declarat decedat chiar la fața locului.

Citește și: Întâlnire la cel mai înalt nivel în Roma! Volodimir Zelenski l-a vizitat oficial pe Papa Francis. În Ucraina răsună alarmele de război

Rafinăria Petromidia Năvodari a demarat propria anchetă și a declarat că incidentul a avut loc în timpul unor manevre care au loc în mod uzual.

Accident cumplit la Rafinăria Petromidia Năvodari

„La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-ar fi produs un accident de muncă. Din primele informaţii rezultă că doi angajaţi ar fi căzut într-un rezervor de azot” a transmis Poliţia Judeţeană Constanţa.

Sursa citată a menționat că la fața locului sunt efectuate toate cercetările ca se impun într-o astfel de situație.

ISU Constanţa a mai precizat că una dintre victime, o femeie, a fost preluată de un echipaj şi va fi transportată la UPU Constanţa, fiind inconştientă.

„Cele două victime au fost extrase, sunt inconştiente, primesc îngrijiri medicale la faţa locului”, a mai transmis ISU Constanţa

„Intervenim la Petromidia, la 2 persoane căzute intr-un bazin”, anunţă, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar şi 24 de pompieri cu mai multe autospeciale, inclusiv un echipaj CBRN.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat modificarea legii. Proprietarii de locuințe vor plati cu 30% mai mult