Accident teribil în Vâlcea. Un tânăr a fost lăsat să moară într-o baltă de sânge de prietenii săi

Un tânăr în vârstă de 18 ani din Vâlcea, implicat într-un accident rutier, a fost abandonat de către prietenii săi. Andrei a zăcut două ore într-o baltă de sânge. Acesta a fost găsit mort de către autorităţi, după ce prietenii săi au încercat să îl învinovească pentru accident.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 05:30

UPDATE: Şoferul care a provocat accidentul rutier se afla sub influenţa alcoolului în momentul impactului.

Accidentul a avut loc pe un durm judeţean care leagă două comune din sudul judeţului Vâlcea. O maşină a ajuns într-o râpă pe marginea drumului, în albia pârâului Gura Văii. În urmă cercetărilor făcute de poliţiştii vâlceni, şoferul conducea cu viteză şi a pierdut controlul volanului. Maşina s-a izbit de un cap de pod, iar impactul a fost atât de violent încât roţile s-au rupt.

Citeşte şi: Accident grav în Vâlcea. O femeie a fost lovită de două maşini la rând şi se află la reanimare

În autoturism, în momentul producerii accidentului, erau cinci tineri, dar doar unul dintre ei a suferit grave leziuni şi şi-a pierdut cunoştinţa. Prietenii săi s-au speriat şi în loc să ceară ajutorul autorităţilor au preferat să abandoneze atât maşina, cât şi pe prietenul lor care a zăcut timp de două ore într-o baltă de sânge.

Există informaţii, neconfirmate oficial, potrivit cărora, tinerii ar fi cerut ajutorul unui cunoscut care i-a sfătuit să mute rănitul, în aşa fel încât să pară că acesta a comis accidentul. După câteva ore, o persoană a alertat autorităţile, iar victima a ajuns la spital, însă nu a supravieţuit operaţiei.

Citeşte şi: Accident cumplit provocat de un şofer băut. Trei persoane, între care şi un copil, spulberate pe trecerea de pietoni

Iniţial, poliţiştii au crezut că el este autorul accidentului, apoi însă au extins ancheta, după ce au auzit informaţiile care circulau în comunitate.

Toate persoanele implicate în accident au fost reţinute de către Poliţia Vâlcea, iar marţi, 28 iulie au fost prezentaţi instanţei de judecată din Bălceşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru: fugă de la locul accidentului şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, precum şi ucidere din culpă.

Potrivit portalului instanţelor, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea de arestare doar în cazul şoferului, pasagerii fiind puşi sub control, judiciar, pentru că şi-au abandonat amicul în maşină, după producerea accidentului.